Ekran Kedisi: "Kanal D'de 'bal tutan parmağını yalıyor'"

Medyaradar'ın tv dünyasını mercek altına alan usta yazarı Ekran Kedisi, Demirören Medya Grubu çatısı altında yayın yapan Kanal D'nin magazin programlarının sürpriz bir şekilde değişen “yapımcısı”nı yazdı.

Ekran Kedisi: "Kanal D'de 'bal tutan parmağını yalıyor'"

MedyaRadar'dan Ekran Kedisi'nin yazısı...

Sevgili Medyaradar okurları size, “Bal tutan parmağını yalar mı?" diye sorsam ne dersiniz acaba? Siz düşüne durun ben size bu anlamlı sözün öyküsünü alıntılayarak aktarayım:

“Bütün yıl, büyük emekler vererek ürettiği balı şehre götüren balcı; bir tüccarla ederi konusunda anlaşır. Sıra balları tartmaya gelir. Tüccar terazinin başına geçer ve balcının koca koca bal peteklerini:

“Böyleyken terazinin kefesine sığmıyor!” diyerek böle parçalaya kefeye doldurup, tartmaya başlar. Tüccarın elleri, bileklerine kadar bal ile sıvanır ve her tartış da tüccar balcının gözü önünde parmaklarını yalayıp, balı yutmaya başlar. Balcının içi gider, tüccar ise keyif içinde tartma işi bitene kadar eski hesaba göre bir iki okka balı mideye indirir. Sonunda balcı dayanamaz ve derki; “Tüccar efendi! İyisin hoşsun da, parmaklarını her sefer de yalamakla yedin bitirdin balımı!”

Tüccar gülerek ona şöyle der: “Ağa Ağa! Bal tutan parmağını yalar!”


Şimdi bunun günümüz versiyonu iddia o ki, bir süredir Demirören Medya’da yaşanmakta… İddia diyoruz sakın ola Demirören Grubu'nun İddaa’sıyla karıştırmayın…

Değerli okurlar bir süredir Kanal D koridorlarında Demirören Medya Grubu çatısı altında yayın yapan Kanal D'nin magazin programlarının sürpriz bir şekilde değişen “yapımcısı” konuşulmakta. 

Aslında değişen sadece tabela! Peki, ama neden bu kadar çok konuşuluyor bu yapımcı değişikliği? Biliyorum girizgah biraz uzun oldu! Hemen konuya ‘Sosyal Mesafemi Koruyarak’ giriyorum..

Daha önce Bes Yapım'ın hazırladığı ‘Magazin D’, ‘2. Sayfa’, ‘Gelinim Mutfakta’ gibi programlarının yapımcısı sürpriz bir şekilde Shine Medya'nın sahibi Adil Şentekin’in oldu. Söz konusu değişiklik kafalarda da soru işaretlerini beraberinde getirdi. Çünkü; BES Yapım’ın tüm ekibi aynı anda Shine Medya’ya geçti. İyi de neden?

Serdar Güzelaydın bir süre önce kurulmuş olan ancak o güne kadar hiçbir yapımı olmayan Adil Şentekin'in sahibi gözüktüğü şirketinin neden ‘gölge sahibi’ olmayı istedi. Ya da neden böyle bir kılıf uyduruldu?  Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı ile ne tür bir ilişki içinde?

Şimdi gelin Kanal D koridorlarında yayın hayatını sürdüren ‘fısıltı gazetesine’ bir kulak verelim.. Geçmişi oldukça tartışmalı Serdar Güzelaydın bir yerlerden koca bir VETO yemiş! Ve programlarının BİTİRİLMESİ istenmiş. Üstelik de, emir BÜYÜK yerden geliyormuş! Kanal D’de ‘ikinci baharını’ yaşayan ve magazin aşkı hep bilinen Murat Saygı ile Serdar Güzelaydın kafa kafaya verip ‘kılıfı minareye uyduruvermiş!’ Tabi bu durum hemen fısıltı gazetemizin manşetlerinde dolaşıma girmiş. Bir süredir ‘Güzelaydın-Saygı yakınlığı’ dilden dile dolaşır olmuş! Bakınız yazımın başında anlattığım öykünün başlığına.. Aman yorulurum ben şimdi yukarıya bakamam diyenlere hatırlatma; “Bal tutan parmağını yalar”

Şimdi gelin Shine Medya’nın ortaklık yapısına bir bakalım…

BES Yapım'da sigortalı olarak çalışan ancak bir anda Shine Medya’nın sahibi olan Adil Şentekin ve çalışanlarına… Deneyimli magazin editörü Timuçin Güner bu yeni şirketimizin Genel Müdürü durumunda. Ve BES Yapım'daki yönetmen, muhabir, editör ve kameramanlar da bu yeni şirkete ‘yatay’ geçiş yapmış durumundalar… 

Meltem Demrören’in bu durumdan hiç kuşkusuz haberi yok!

Ancak, Murat Saygı patronlarına rağmen bütün işleri Serdar Güzelaydın’ın ‘gölge’ şirketine yaptırmaya devam ediyor.

İyi de, kim bu Serdar Güzelaydın mı diyorsunuz? İşte Google’un bize sunduğu profil!

TRT’ye FETÖ’cülerin en çok girdiği İbrahim Şahin’in başkanlığı döneminde, Serdar Güzelaydın, TRT’de de görev aldı ve TRT’ye işler yaptı. Bes Yapım’ın da sahibi olan Serdar Güzelaydın, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın eşi Mehmet Ali Yalçındağ’a yakınlığıyla biliniyor. Güzelaydın’ın yapım şirketi başta Doğan Medya’nın kanalları olmak üzere birçok TV programı yapıyor. Güzelaydın ile ilgili ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki tıklamanızı tavsiye ederim.. (Kaynak: ODA TV - https://odatv4.com/kim-bu-galatasarayin-yeni-yoneticisi-serdar-guzelaydin-1501181200.html)

EKRAN KEDİSİ / MEDYARADAR