Kanal İstanbul’a itiraz yok sayıldı!

Kanal İstanbul projesine ilişkin hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna 100 binden fazla vatandaştan gelen itiraza devletten iki satırlık yanıt geldi.

Kanal İstanbul’a itiraz yok sayıldı!

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre bilim insanları ve halktan gelen itirazlara rağmen Kanal İstanbul projesini yapmak üzere harekete geçen iktidar, sonunda proje için ÇED olumlu kararı yayımladı.

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 100 bini aşkın dilekçe sahibine birkaç cümleden oluşan tek sayfalık açıklamayla yetindi.

İTİRAZLAR YOK SAYILDI

Karar 10 günlük itiraz süresi nedeniyle askıya çıkarıldı. 10 günlük itiraz süresi içerisinde soğuk hava ve yağmura rağmen il müdürlüğüne vatandaşlar adeta akın etti, günün sonunda 100 binden fazla dilekçenin teslim edildiği bildirildi.

Kanal İstanbul’a 100 binlerce vatandaştan gelen itiraz dilekçelerini inceleyen İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kısa ve endişelere hiç değinilmeyen yanıtını valiliğin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruyla verdi.

Açıklamada, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak gelen halkın görüş ve önerilerinin bakanlığa gönderildiği belirtilerek, şu yanıt verildi:

“Bakanlığımızdan konu ile ilgili gelen yazılarda; gönderilen başvuruların, projeye ilişkin son şekli verilen nihai ÇED raporunun askı sürecinde bakanlığımıza ulaşan dilekçeler ile benzer hususları içerdiği, dilekçelerde belirtilen konuların ÇED olumlu kararına esas nihai ÇED raporunun ilgili bölümlerinde değerlendirildiği’ belirtilmiştir.”