Kandıra Cezaevi karıştı!..

Kocaeli Kandıra Kapalı Ceza İnfaz Yerleşkesinde mahkumlar yangın çıkardı...

Kandıra Cezaevi karıştı!..
Hürriyet'in haberine göre T tipi cezaevinde, mahkum ve tutukluların havalandırma boşluklarında tutuşturdukları eşyalar nedeniyle çıkan yangın, olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü.Cezaevine gelen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, burada yetkililerden bilgi aldı. Çıkışta, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük,  İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Topaca, yangının küçük çapta olduğunu ve kontrol altına alındığını söyledi.Yangının T1 cezaevinde çıktığını, burada adi suçluların kaldığını anlatan Topaca, tereddüt edecek, endişe edecek bir durumun olmadığını ifade etti.Topaca, şunları kaydetti: "Tutuklu ve mahkumların cezaevi şartlarıyla ilgili bazı istekleri, talepleri, içerideki şartların iyileştirilmesiyle ilgili gündeme gelen hususlardan dolayı T1 koğuşunda 20 kişi kadar arkadaş, kendi koğuşlarından çıkarak, bir eylemle seslerini duyurmak istemişler. Başsavcımız, cezaevi savcımız ve jandarma komutanımızla birlikte geldik, arkadaşlarla görüşüldü. Herhangi bir müdahale ve tartışmaya yol açmayacak şekilde ikna edildiler. Şimdi koğuşlarına geçiyorlar. Hafif sıyrıklarla yaralanan 2 arkadaşımızı da hastaneye sevkini yaptık. Dumandan etkilenme yok. Mahkum ve tutukluları, cezaevini etkileyen bir yangın söz konusu değil."

Aralardaki havalandırma bölgelerinde bir kaç parça eşyanın yakıldığını anlatan Topaca, şöyle devam etti: "Kendi koğuşlarından çıkmak suretiyle çatıya çıkmışlar, orada seslerini duyurdular. Cezaevi savcısıyla ve yöneticilerle görüşmek istediler. Arkadaşlarımız görüştüler, taleplerini aldılar. Talepleri değerlendireceğiz, inceleyeceğiz. Disiplinsizlik varsa onlar da hukuk içerisinde ele alınacaktır. Şu anda merak edilecek hiç bir husus yok. Tamamıyla kontrol altında.Temenni ederiz bundan sonra olmaz."

T tipi cezaevinde toplam bin 100, yangın çıkan koğuşta ise 20 kişinin kaldığını belirten Vali Topaca, Kandıra Cezaevinin,Türkiye'nin en modern cezaevlerinden birisi olduğunu ifade etti. Topaca, "Ama tabi burada hukuk içerisinde tutukluların da taleplerini almak cezaevi yönetiminin, devletin görevidir. Bu talepleri değerlendireceğiz" diye konuştu.

Cezaevinde, hastane ve kendi memleketlerine sevk gibi taleplerin olduğunu kaydeden Topaca, bu taleplerin değerlendirileceğini ve önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacağını sözlerine ekledi.