Kar ve yağmur hafta boyunca etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre Türkiye bu haftayı yağışlarla geçirecek. Yurdun iç ve yüksek kesimlerinde kar beklenirken kıyı kesimlerde sağanak yağış görülecek.

Kar ve yağmur hafta boyunca etkili olacak

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Yurdun çok büyük bir kısmında yağışların etkili olması beklenirken çarşamba günün kar geniş bir alanda kendini gösterecek. Yağışlar cuma günü etkisini yitirecek ve hava sıcaklıkları yükselişe geçecek.

KUVVETLİ YEREL YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Doğu Akdeniz ile Antalya, Isparta, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların gece saatlerinden sonra Marmara’nın batısı ile Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Konular Hava Durumu