Karakollar artık güvenli!..

Tuğgeneral Gürak, “İç güvenlik harekât bölgesinde, halen 134 karakol ile 459 kilometre yolun inşaatı devam etmekte, 61 karakol ve 137 kilometre yolla ilgili ihale çalışmaları da sürmektedir” şeklinde konuştu..

Karakollar artık güvenli!..

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, zaman zaman karakolların silah, teçhizat ve imkânları açısından yetersiz olduğu şeklinde yapılan değerlendirmelerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi. Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’ndaki basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Jandarma karakollarının, Türkiye’nin diğer bölgelerinde olduğu gibi, iç güvenlik harekât bölgesinde de halkın güvenliğini sağlamaya yönelik kurulduğuna dikkati çekti. Tuğgeneral Gürak, “İç güvenlik harekât bölgesindeki karakollar, bu görevlerin yanı sıra, iç güvenlik harekâtında da gerek alan kontrolü, gerekse mahallinden istihbarat temini ve icra edilen operasyonlar için çıkış imkânı sağlamaları sebebiyle önemli ve hayati bir role sahiptir” dedi.

TEDBİRLER ALINIYOR
TSK tarafından bu karakolların fiziki olarak geliştirilmesi, bazı karakolların yerlerinin değiştirilmesi veya kaldırılmasının, personel, araç, silah ve teçhizat ihtiyaçlarının devamlı olarak sorgulandığını ve gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Tuğgeneral Gürak, “İç güvenlik harekât bölgesinde, halen 134 karakol ile 459 kilometre yolun inşaatı devam etmekte, 61 karakol ve 137 kilometre yolla ilgili ihale çalışmaları da sürmektedir” bilgisini veren Tuğgeneral Gürak, karakolların 169’unun TOKİ tarafından 26’sının ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından inşa edildiğini bildirdi. Gürak daha sonra karakollarda yapılan çalışmaları fotoğraflarla basın mensuplarına gösterdi.

İHA