Karlı günler gidiyor bahar havası geri dönüyor

Meteoroloji'nin tahmin haritasına göre Anadolu'nun önemli kısmında bugün de kar yağışı etkili olacak. Yarından itibaren yurtta hava sıcaklıkları yükselişe geçecek, yağışlar etkisini azaltacak, bahar havası geri dönecek.

Karlı günler gidiyor bahar havası geri dönüyor

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Mart ayının son haftasında kışı yaşatan soğuk hava dalgası bugün etkisini kaybetmeye başlayacak ve sıcaklıklar yükselişe geçecek. İstanbul’da dün 5 derece dolaylarına kadar düşen hava sıcaklıkları birkaç gün içinde 15 dereceye kadar yükselecek.

SOĞUK VE YAĞIŞ BUGÜN DE ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Karaman çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, Güneydoğu kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Karabük ile Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde ise buzlanma ve don olayı beklenmekte...

Konular Hava Durumu