Karnabahar tarlada 4 tezgahta 15 lira!

Tarladan alış fiyatı 4 lira olan karnabahar halden pazarcılara kilosu 5 ila 5.50 liradan veriliyor. Şifa deposu ürünün satış fiyatı pazarlarda 9-12, market ve manavlarda ise 13-17 liraya çıkıyor...

Karnabahar tarlada 4 tezgahta 15 lira!

Yeni Asır Gazetesi'nden Tolga Tekin'in haberine göre sebze meyvede tarladan tezgaha, oradan da sofralara gelinceye kadar geçen süreçte yaşanan fiyat artışları vatandaşları isyan ettirmeye devam ederken, kışa girerken denetimlerin sıklaştırılması dikkat çekiyor. Kış sebzeleri ve meyvelerinin etiketleri görenleri şaşkına çevirirken, sofraların vazgeçilmez vitamin deposu karnabahardaki fiyat artışı serüvenini mercek altına aldık.

ARACILAR ARASINDA

Pazarın, manavın imparatoru karnabaharın tarlada üreticiden çıkış fiyatı 3.5- 4- 4.5 lira arasında değişiyor. Sebze meyve halinden pazarcılara 5 ila 5.50 liradan verilen karnabaharın semt pazarlarındaki satış fiyatı 9-12 liraya çıkıyor. Fiyatlardaki tırmanış internetten satışlarda daha da çarpıcı rakamlara ulaşıyor. Öyle ki sanal marketlerde kilosu 13 ila 14.5 lira arasında satılan karnabahar semtine göre bazı manav ve marketlerde ise 14 lira ila 17 liraya kadar fırlayıp tavan yapıyor. Vatandaşlar, tarladan sofraya gelene kadar fiyatı 3-4 kez katlanan karnabaharın satış rakamının aşağıya çekilmesi için aracılar arasındaki kontrollerin sürdürülmesi talebinde bulundu.

FİYATI KALİTEYE GÖRE DEĞİŞİYOR

İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan, karnabahar fiyatlarının üreticiden de yüksek fiyata alındığını, fiyatın kalitesine göre değişebildiğini belirterek, "Biz ürünü yüzde 8 gibi küçük komisyonla satıyoruz" dedi.