KARNE GÜNÜNDE UYUŞTURUCUDAN YAKALANDILAR!

Otomobilde bulunan 13 yaşındaki A.Ç. ile 21 yaşındaki ablası S.Ç.nin iç çamaşırlarında kullanıma hazır halde 120 gram eroin ele geçti.

KARNE GÜNÜNDE UYUŞTURUCUDAN YAKALANDILAR!

Adana'da şüphe üzerine durdurulan otomobildeki 2'si erkek 4 kişi gözaltına alındı. Otomobilde bulunan 13 yaşındaki A.Ç. ile 21 yaşındaki ablası S.Ç.'nin iç çamaşırlarında kullanıma hazır halde 120 gram eroin ele geçti. Uyuşturucuyu Gaziantep'ten satın aldıklarını ve Mersin'e götüreceklerini söyleyen 30 yaşındaki Hasan Yıldız, “Kızların üzerini aramayacaklarını düşünerek uyuşturucuyu onlara verip saklamalarını istedim” diye konuştu.

Türkmenbaşı Bulvarı'nda devriye gezen Seyhan İlçe Asayiş Ekipleri, dün, içinde 2'si erkek, 4 kişinin bulunduğu 01 EY 266 plakalı otomobilin durumundan şüphelenerek kontrol etmek istedi. Ekiplerin ‘dur' ihtarına sürücü Hasan Yıldız uymayıp, gaza basarak uzaklaşmaya başladı. Kısa süren kovalamacanın ardından Hasan Yıldız'ın kullandığı otomobil, Gürselpaşa Mahallesi Güney Kıyıboyu Caddesi'nde durduruldu. Yıldız, Mersin Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu söyleyen E.K. adındaki erkek ile kız kardeşler S.Ç. ve A.Ç. de gözaltına alındı. Ekipte kadın polis bulunmaması nedeniyle, kızların üzerlerini arayamayan ekipler, işlem yapmak için Şakirpaşa Havalimanı'na götürdü. Havalimanındaki kadın polislerin yaptığı aramada S.Ç. ile ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi A.Ç.'nin iç çamaşırlarının arasında kullanıma hazır halde her biri 10 gram olmak üzere 12 paket eroin bulundu. Toplam 120 gram ağırlığındaki uyuşturucuyu Gaziantep'ten aldığını söyleyen Hasan Yıldız, “Mersin'de oturuyorum ve işsizim. Arkadaşlarımdan 450 lira borç para buldum, Gaziantep'e gidip, eroin aldım. Mersin'e dönecektim, yolda ekipler kovalayınca uyuşturucuyu kızlara verdim. Onların aranmayacağını düşünmüştüm. Kızlar da eroini çamaşırlarının içine saklamışlar” dedi.

Karneyi alacağı gün, uyuşturucu kuryeliğinden yakalanan ve yaşı küçük olan A.Ç. çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, ablası S.Ç. ile Hasan Yıldız ve E.K., uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla Narkotik Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Uyuşturucu kullanım yaşının ilköğretim seviyesine kadar düştüğünü ve okullarda bir gram eroinin 10'a bölünerek satıldığını vurgulayan Narkotik uzmanları, “120 gram uyuşturucu bin 200 kişinin zehirlenmesine yeter. Her paketi de en az 10 liradan satıldığını dikkate alırsak, ele geçirilen uyuşturucu 12 bin lira değerinde” açıklamasını yaptı.

Fatih Karaçalı


Hürriyet Gazetesi