Kaset uzmanından akkılara ziyan açıklama!

Baykal'ın 'kaset montaj' iddiasına dayalı akıllara ziyan 'bilimsel' rapor açıklaması yeni bir polemik doğurdu.

Kaset uzmanından akkılara ziyan açıklama!

Deniz Baykal’ın kaset skandalı her aşamasıyla gündemi sürüklemeye devam ediyor.

Eğlence konusu olan ’bilimsel’ araştırmanın sahibi Uğur Kurtalan canlı yayında Cüneyt Özdemir’i adeta çıldırttı.

Baykal’ın avukatı bugün özel bir şirket olan Ulusal Krimonoloji Bürosu Başkanı Uğur Kurtalan’la birlikte yaptığı açıklamalarda kasetteki kişilerin Baykal ve Nesrin Baytok olmadığını iddia etti. UKB Başkanı Kurtalan, yaptıkları incelemeler sonucunda kasetin montaj olduğunu öne sürdü. Ancak Kurtalan’ın açıklamalarındaki bazı detaylar hayli ilginçti. Baykal’ın kılları, baldırı, boyu posu, gradrobuna pantolununu nasıl astığı gibi detaylar Kurtalan’ın iddialarının ciddiyeti üzerinde kuşkulara yol açınca yeni bir tartışmanın kapısı aralandı.

Bu ilginç ’bilimsel’ araştırmanın sahibi Uğur Kurtulan CNN Türk ekranlarında 5N 1K’da Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtladı. Aslında yanıtlamadı. Kurtulan,  Özdemir’in soruları yerine kendi şarkısını söyledi. Özdemir, yer yer o kadar sinirlendi ki ne yapacağını şaşırdı, konuğuna sert çıkmaktan kendini alamadı. Kurtulan’ın basın toplantısındaki yaptığı sunumun Baykal’ı daha da zor bir duruma düşürdüğünü söyleyen Özdemir tepkisini dile getirmekten çekinmedi. Özellikle açıklamada verilen bazı detaylar Özdemir’in eleştiri oklarına hedef oldu.

"UĞUR BEY GERÇEKTEN İYİ BİR ŞEY YAPTIĞINIZI MI SANIYORSUNUZ?"

Özdemir, progamın sonlarında doğru artık konuya dair fikrini açık açık söyledi.

"Bu kasetin ayrıntılarına dair bugüne kadar medyada en küçük bir şey yazılmadı. En küçük bir detay bile yansımadı. İçeriği ile ilgili hiç kimse bir şey söylemedi. Ama siz bugün 7 tane haber kanalına canlı yayında bütün detayları anlattınız. Türk halkı o kasetin içeriğine dair bugüne kafar hiç bir şey bilmiyordu. İlk defa o görüntülerden bir resim görüldü ekranda. Gerçekten iyi bir şey yaptığınıza inanıyor musunuz?"

Gazeteciler

İşte canlı yayındaki o anlar... TIKLAYIN