KASKLI SAPIK YAKALANDI

Kızların evine su isteme bahanesiyle giriyormuş! Kızların ellerini ve ayaklarını koli bandıyla bağlayıp tecavüz ediyormuş! İşte o sapık!

KASKLI SAPIK YAKALANDI

Başkentteki siyah kasklı tecavüzcü kabusu sona erdi. Ankara polisi bir yıldır 10 kız çocuğuna tecavüz edilmesi olayı ile ilgili Ankara'da askerliğini yapan opera sanatçısını yakaladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri 2007 Mayıs Ayı'ndan itibaren Ankara'nın Çankaya, Keçiören, Yenimahalle ve Ümitköy bölgelerinde meydana gelen küçük yaştaki kız çocuklarına tecavüz, taciz ve gasp olayları ile ilgili bir çalışma başlattı. Motosikletli ve siyah kasklı olduğu belirlenen sapık değişik tarihlerde 10 kız çocuğuna tecavüz etti. Gasp Büro Amirliği tecavüz olayları ile ilgili 8 kişilik bir birim oluşturdu. Görevli polisler Ankara'daki 35 bin motosiklet ehliyeti olan kişiyi tek tek inceledi. Yapılan incelemede 228 adet sapığın kullandığı modelde motosiklete ulaşıldı.

Olayların Çankaya bölgesinde yoğunlaşması üzerine 500 şüpheli ve 35 motora kadar inildi. Yapılan çalışmalar sonucunda Cuma günü akşam saatlerinde izi bulunan sapık Bahçelievler civarında izini kaybettirmeyi başardı. Bütün gece boyunca süren aramalar sonucunda motosiklet bir alışveriş merkezinin parkında kuytu bir köşeye terk edilmiş olarak bulundu. Yapılan parmak izi incelemesinde motosikletteki parmak izleri tecavüz olaylarında tespit edilen izlerle uyuştu. Motosikletten yola çıkan ekipler 31 yaşındaki Şahin Ö. isimli şüpheliyi sabah saatlerinde yanında kaldığı annesinin evinde gözaltına aldı.

Şüphelinin İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde tenor olarak görev yaptığı belirlendi. Şahin Ö.'nün Ankara'da mızıka bölüğünde askerliğini yaptığı ve askerliğinin bitmesine 5 gün kaldığı öğrenildi.

Zanlının, tek başına olduğunu belirlediği küçük kızlara su isteme bahanesi ile yaklaşarak eve girdiği belirlendi. Zanlının daha sonra ellerini ve ayaklarını koli bandıyla bağladığı kurbanlarına tecavüz ettikten sonra yanlarına bağlarından kurtulmaları için bir bıçak bıraktığı öğrenildi. Zanlının tecavüz için girdiği evlerden elektronik eşya ve parada gasp ettiği tespit edildi. Tecavüz sırasında zanlının başındaki kaskı hiç çıkarmadığı belirlendi.

Zanlının yapılan sorgusunda 'neden küçük kızlara tecavüz ettiği' sorulduğunda "Onlarda kadın olmayacak mı?" şeklinde cevap verdiği öğrenildi. 2007 yılından önce İstanbul'da yaşanan aynı şekildeki tecavüz olayları ile ilgili zanlının bağlantısının incelendiği bildirildi. Zanlının kız arkadaşının da olduğu öğrenilirken tecavüz olaylarını askerlik yaptığı birliğinden izinli çıktığı günlerde yaptığı belirlendi. Zanlının opera sanatçısı olarak çeşitli ödüller aldığı öğrenildi.

Zanlı polis sorgusun ardından Merkez Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından zanlı adliyeye çıkarıldı.