KAYIP YÜZÜĞÜN SIRRI!..

Apandisit ameliyatı sırasında kasık bölgesindeki boşluğa düşen alyansla 27 yıl yaşayan Mustafa Türkmen, ağrıları artınca şaşırtıcı gerçeği öğrendi

KAYIP YÜZÜĞÜN SIRRI!..

Muğla’da, 51 yaşındaki Mustafa Türkmen’in, 27 yıldır, ameliyat sırasında doktorun kasık bölgesine düşürdüğü bir yüzükle yaşadığı ortaya çıktı. Türkmen, ameliyatını yapan doktoru bulmak için hastaneye gitti, ancak hekimin öldüğünü duyunca ne yapacağını şaşırdı.

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Gökçovacık köyünde yaşayan iki çocuk babası, 51 yaşındaki Mustafa Türkmen, 1982 yılında Fethiye Devlet Hastanesi’nde apandisit ameliyatı oldu. 20 yıl boyunca hiç rahatsızlanmayan Türkmen, 2002 yılında kasığındaki ağrılar nedeniyle Fethiye Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Röntgeni çekilen Türkmen’e böbreklerinde taş olduğu ve ilaç kullanması gerektiği söylendi. Ağrıları daha da artan Türkmen, 2008 yılında İzmir Bozyaka Devlet Hastanesi’ne gelerek muayene oldu. Burada da böbreklerinde taş olduğu belirtildi.

VETERİNER BULDU
Ağrıları geçmeyen Mustafa Türkmen’in bir veteriner arkadaşı, 27 yıl önce geçirdiği ameliyat sırasında içerisinde makas unutulmuş olabileceğini söyleyerek, kendisini dedektörle aramayı teklif etti. Kabul eden Türkmen, dedektörle kontrol edildi ve dedektör kasık bölgesinde sinyal vermeye başladı. Türkmen, Muğla Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Doktorlar yaptıkları kontrollerde hastanın böbreklerinde taş olmadığını, 27 yıl önceki ameliyat sırasında içine pens ya da yüzük düşmüş olabileceğini belirtti.

Şaşkınlığını gizleyemeyen Mustafa Türkmen, "27 yıl önce olduğum ameliyat sırasında vücudumda ameliyat aleti ya da yüzük unutulduğunu öğrendim. Kimseyi suçlamıyorum. Ağrılarım iyice arttı. Sadece yeni bir ameliyatla vücudumda unutulan parçanın alınmasını istiyorum" dedi.

Muğla Tabip Odası Başkanı Ferit Turan ise, ’yüzük’ skandalıyla ilgili yaptığı açıklamada, vücutta kalan yabancı nesnenin ameliyattaki hatayı ifade ettiğini belirtti. Turan, "Yabancı madde vücuda zarar verebilir de vermeyebilir de. Ancak ameliyathanenin steril bir ortam olması zarar verme riskini azaltır. Olayın üzerinden 27 yıl geçse de, kişi şikayetçi olabilir. Bize gelen bir istek olduğu takdirde, Muğla Tabip Odası olarak soruşturma başlatabiliriz" diye konuştu.