Kayseri'de olaylı bina yıkımı!

Bina yıkımı yan apartmanın duvarını çatlattı, 24 daire boşaltıldı.

Kayseri'de olaylı bina yıkımı!
CİHAN'da yer alan habere göre Kayseri’de 8 katlı binanın yıkımı yan binalarda oturan 24 aileyi olumsuz etkiledi. Yıkımı yapılan binaya bitişik apartman duvarlarında çatlaklar oluştu. Şikayet üzerine olay yerine gelen polis, can güvenliği nedeniyle oturulmaması uyarısında bulundu. Uyarı sonrası 24 daire sakinleri evlerini terk etti. Hiçbir önlem alınmadan yapılan yıkıma tepki gösteren apartman sakinleri, uyarılarını hiç kimsenin dikkate almadığına dikkat çekti.

Sivas Caddesi üzerinde askeri lojmanın boşaltılmasından sonra bina Abdullah Gül Üniversitesi’ne yurt yapımı için devredildi. Binanın yurt yapımı için yıkım çalışmaları birkaç hafta önce başladı. Üst katların komple yıkımı sırasında hemen yandaki Yücel Apartmanı'nın dairelerinde çatlaklar meydana geldi.

Yıkımın başladığı günden beri evde deprem oluyor gibi sıkıntılı günler yaşadıklarını belirten Mehmet Şahin, yaşadıkları sıkıntıları belediyeye ilettiklerini söyledi. Şahin, bütün uyarılarına ve şikayetlerine rağmen hiçbir yetkilinin kendilerini dikkate almadığını ifade ederek, “Binada risk oluştu, duvarlar çatladı. Polisi çağırdık. Polis can güvenliği açısından binada oturulmasının tehlikeli olacağını söyledi. Tahliye edildi. Akrabası olan akrabasına gitti. Ne yapacağız bilmiyorum” dedi.

Evdeki eşyalarını toplayarak akrabasının yanına giden Hikmet Nergis de evde hastası olduğunu ve perişan duruma düştüklerini belirtti. Hikmet Nergis, “Evde oturuyorduk. Beyin ameliyatı olmuş hastam da vardı. Yıkım sırasında salonun duvarları çatladı ve binanın yıkıldığını düşünerek kaçıştık. Hastam vardı. Torunlarım vardı. Çok korktuk. Hastamı başka bir yere gönderdim. Şimdi ben gidiyorum. Böyle bir şey olamaz. Ne belediye ne başka bir kurum şikayetlerimizi dinlemedi. Sadece yıkıma bir iki gün ara verildi. Yeniden başladı ve perişan ettiler bizi. Salondaki duvar tamamen çatladı. Eşyalar toz içinde kaldı. Ne yapacağız bilmiyorum” diye konuştu.

Yılmaz Billor ise apartman yıkımının başladığı günden beri deprem oluyormuş gibi sallandıklarını ifade ederek, polisin tahliye kararı ile ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi.

Polisin apartman etrafında aldığı önlemlerin ardından 24 konuttaki insanlar akraba ve tanıdıklarının evlerine gitti. Yıkıma polisin müdahalesinin ardından ara verildi.