Kazadan kurtulan sürücü yardıma koştu

Motosiklet sürücüsü Simge Karakuşaklı, bir saniye farkla ölümden kurtulduğu kazada, araçta sıkışan sürücüyü çıkarıp ilk müdahaleyi yaptı.

Kazadan kurtulan sürücü yardıma koştu
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Konak ilçesinde önceki akşam meydana gelen kazadan yara almadan kurtulan motosiklet sürücüsü Simge Karakuşaklı, kazaya karışan diğer sürücünün yardımına koştu.

Kaza önceki akşam saat 22.00 sıralarında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Sadıkbey Tramvay durağı kavşağında yaşandı. Konak'tan Göztepe istikametine giden 35 GC 230 plakalı Fatih Kahraman idaresindeki cip, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Bu sırada cipin önünde bulunan motosiklet sürücüsü Simge Karakuşaklı, kontrolden çıkan cipin hızla üzerine geldiğini görünce yarış motorunun gazına basarak sağ şeride geçip kendisini kurtardı. Üniversite öğrencisi Fatih Kahraman ise önce bulvardaki orta refüje çıktı sonra takla atarak ve sürüklenerek tramvay yoluna uçtu.

ARAÇTAN ÇIKARDI

Hava yastıkları patlayan araçta sıkışan Kahraman'ı motosiklet sürücüsü Simge Karakuşaklı çıkardı.

İlkyardım eğitimi aldığı ortaya çıkan Simge Karakuşaklı, patlama ihtimaline karşı araçtan uzaklaştırdığı sürücüye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hemen sağlık ekipleri ve polise haber verdi. Kaza sonrası bir süre trafiğe kapanan Sahil Bulvarı ve tramvay seferleri aracın kaldırılması sonrası yeniden açıldı.

'BİR SANİYE FARKLA KURTULDUM'

Kazadan​ yara almadan kurtulan ve yaralıya ilk müdahaleyi yapan Simge Karakuşaklı Yeni Asır'a konuştu. Karakuşaklı, "Ben seyir halindeyken, arkamda deli gibi şerit değiştiren bir beyaz renkli aracı dikiz aynasından fark ettim. Bu sırada motorumun gazını açıp bir saniye gibi kısa bir sürede uzaklaşıp yan şeride geçerek ölümden döndüm. Eğer aynaya bakmasaydım ve kaçmasaydım, o araç beni altına almıştı. Kazada sadece yaralı olması ve ölümle sonuçlanmamasına sevindim" dedi.