Kazalar aileleri parçaladı

Arefe gününde Zonguldak, Bursa, İzmir, Muğla ve Artvin'de meydana gelen trafik kazalarında 9 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi yaralandı.

Kazalar aileleri parçaladı

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Kurban Bayramı tatili için İstanbul'dan memleketleri Zonguldak'a gelen İsmail Basatlı'nın (43) kullandığı otomobil, Ereğli Göçmenler Kavşağı'nda kontrolden çıktı. Refüje çarparak takla atan araçtaki Basatlı ile eşi Fatime (39), kızları Aleyna (19) ve Rukiye Basatlı (12), yaralı kurtuldu. Ancak Basatlı çiftinin oğlu Muhammet, olay yerinde öldü.

Zonguldak'ta, merkeze bağlı Eceler Köyü mevkiinde meydana gelen diğer kazada da bir traktörle otomobilin çarpışması sonucu bir kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı.

Almanya'dan izne gelen otomobil şoförünün 3.40 promil alkollü çıktığı belirtildi. Traktör sürücüsü Mehmet A'nın ise ehliyetinin olmadığı belirlendi.

Bursa İnegöl'de Sametcan Osmanov İsmailov'un kullandığı hafif ticari araçla Selami D. yönetimindeki özel halk otobüsü kafa kafaya çarpıştı. Ağır yaralanan 21 yaşındaki Ahıska Türkü İsmailov, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bayram tatili için Balıkesir'den Kütahya'ya gitmek üzere yola çıkan Yaşar K.'nın kullandığı otomobil, Bursa'nın Harmancık ilçesi girişinde şarampole devrildi. Sürücünün 6 aylık kızı Hatice K. öldü. Yaralanan Yaşar K. ve eşi Hacer K. ile 4 çocukları tedavi altına alındı.

Muğla'da 3 otomobilin karıştığı kazada bayram tatiline giden Ali Kurt (56) ile eşi Sevilay Kurt (53) ölürken, çocuklarının aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı.

İzmir'de ise 34 yaşındaki motosiklet sürücüsü Rahmi Koç, dikkatsizlik sonucu önünde ilerleyen kamyona çarptı. Koç olay yerinde yaşamını yitirirken, kamyon sürücüsü F.K. gözaltına alındı.

Artvin Yusufeli'ne bağlı Badekaya Köyü'nde ikamet eden Ahmet Çokadar (74) ve eşi Yadigar Çokadar (68) kayıp diye aranıyordu. ATV aracıyla kaza yaptıkları tespit edilen çiftin cenazeleri, 200 metre yükseklikten dere yatağına yuvarlanmış halde bulundu.