Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırının cezası belli oldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 2019 yılında Ankara'da yumruk atan Osman Sarıgün, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırının cezası belli oldu

Sözcü Gazetesi'nden Fırat Fıstık'ın haberine göre 2019 yılında Hakkari’de şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı’nın cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Sarıgün’ün yumruklu saldırısına uğramıştı.

Linç girişimi davasının yedinci duruşmasında sanık Osman Sarıgün’e basit yaralamadan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Duruşma sonrası açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Sonuç tam bir komedi” diyerek karara tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çağlar Çağlayan kararla ilgili şunları söyledi:

"Dosyanın asliye cezada görülmesi, ağır cezaya gönderilmemesi hukuk skandalı. Dosyanın çok daha önceden ağır cezada görülüp orda değerlendirilmesi gerekiyordu. İnsan öldürmeye teşebbüs olarak görmedi mahkeme, adli bir yaralama vakası olarak gördü. Verilen cezaların birçoğunda da hükmün açıklanması geri bırakıldı. Bunun uygulanması, bizim bu kararları istinafa götürmemize engel oluyor.

“KARARLA, YAPTIKLARI YANINA KAR KALMIŞ OLDU”

Biz ancak karara itiraz edebiliyoruz. Bize bu yolun bırakılması da başlı başına hukuk skandalı. Kararla, yaptıkları yanına kar kalmış oldu. Ama biz karara itiraz edeceğiz. Daha sonra istinafta da doğru kararın çıkacağını düşünüyorum."

NE KADAR CEZA İSTENMİŞTİ?

Savcı, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün hakkında ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret' ve ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama' suçlarından 6 yıl 4 ay,  Kılıçdaroğlu'nun sığındığı ev için “Yakın o evi” diye bağıran Sevim Gölyeri hakkında ‘suç işlemeye alenen tahrik” ve ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret', ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle birden fazla kişi tarafından birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 24 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemişti.