Keremcem: 'Ailem maaşlı iş bulmamı isterdi'

Şarkıcı Keremcem, uzun bir aradan sonra "O Hayat Benim" dizisiyle ekranlara geri döndü. Oyunculuk kariyeri açısından 'Ateş' karakteriyle çıtayı yükselttiğini ifade eden sanatçı sektörün son durumundan bahsetti.

Keremcem: 'Ailem maaşlı iş bulmamı isterdi'
Uzun bir aradan sonra ekranlara geri dönüş yaptınız. Teklifi kabul etmenizdeki etken neydi?
Yaklaşık dört ay önce teklif geldi ancak iki yıldır üzerinde çalışılıyordu. Senaryonun akıcılığı beni son derece cezbetti. Ateş karakteri şu ana kadar hayat verdiğim hiçbir karaktere benzemiyor.  Beni mevcut kalıbın dışına çıkaracağını düşündüm. Ateş’in Keremcem’in içindeki ateşi yakacağını hissettim. Kariyerim açısından bu rolle çıtayı yükseltiyorum.

Oyunculuk ve müzisyenliği bir arada götürmek  zor olmuyor mu?
İkisi de birbirine engel teşkil etmiyor. Aslında oyunculuk ve şarkıcılık birbirini besleyen işler. İkisi içinde yapıldığı andaki duyguya yoğunlaşmayı gerektiriyor. Bunu becerebiliyorsanız hiçbir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Oyunculuk benim şarkıcılığıma son derece olumlu yönde tesir ediyor.

HAYRANLARIMDAN EVLİLİK TEKLİFLERİ ALIYORUM

Reyting konusunda endişe taşıyor musunuz?

Buna endişe demeyelim. Sadece umudum var.  Reyting bende çok fazla stres yaratmıyor çünkü bunun stres yapması gereken kişiler yapımcı ve kanaldır. Sadece mevcut emeğin karşılıksız kalmamasını dileyebilirim.

Oyuncuların aldığı astronomik ücretleri nasıl buluyorsunuz?
Bu konuya çok da fazla kafa yormuyorum. Alan memnun, satan memnun. Kazandıran bir proje olmasa yapımcılarda bahsi geçen astronomik ücretleri ödemezlerdi. Bazı projeler gerçekten üst düzey projeler. Ben gerek oyunculuğumda gerekse müzisyenliğimde kişiler arasındaki fiyat farkını ölçü olarak görmedim.

Hayranlarınızla aranızda oldukça kuvvetli bir bağ var. Zaman zaman bunun dezavantajını yaşadığınız oluyor mu?
Genelde küpemi veya aksesuvarımı istiyorlar. Bazı konserlerimde evlen benimle çığlıkları atanlar oluyor ancak bu istekleri nikâh masasına taşımıyoruz. Onlar bu şekilde mutlu oluyor. Ben de onların mutluluğunu gördükçe, hissettikçe mutlu oluyorum.

İLK GÖRÜŞTEKİ AŞKI YAŞAMADIM

Gönül ilişkilerinizde nasıl bir Keremcem vardır?

İnsan ilişkilerimde ne olursa olsun iyi niyeti şart koşan biriyim. Karşımdaki insanın bana güvenmesi isterim. Aynı şekilde bende karşımdaki insanlara güvenmeyi isterim. Gönül işlerinde ise oldukça kuralcı ve seçici biriyim. Bugüne kadar arkadaşlık ilişkim olmayan, arkadaşım olmayan hiçbir kadınla ilişki yaşamadım. İlk görüşte aşk denen şey bende hiç olmadı. İnanmıyorum değil ama nedense bana hiç nasip olmadı Eros’un aşk oku. Hep beni teğet geçti.

Yakın bir zamanda evlilik düşünüyor musunuz?
Bence evlilik kurumunun en büyük sebebi çocuk. O yüzden saygım sonsuz. Ancak şu an öyle bir planım yok. Hayat tenis oyunu, ben de bir raketim. Hayat bana toplar atıyor. Nerden geleceğini planlayamıyorsun, sadece gelen toplara vurmak zorundasın.

AİLEM MAAŞLI İŞ BULMAMI İSTERDİ

Ailenizden bu konuda baskı görüyor musunuz?

Hiç öyle bir baskı yok. Sadece anneannemden zamanında yaptığım işle ilgili çeşitli baskılar görüyordum. İki yıl öncesine kadar hâlâ sigortalı maaşlı bir iş bulmamı istiyordu. İki yıl önce çok şükür o da bu ısrarından vazgeçti.

Birçok sanatçı markalaşma yönünde adımlar atıyor. Sizin de bu yönde girişimleriniz var mı?
Bu çok değişik bir kulvar. Şu an öyle bir planım yok. Ancak ismimi tescil ettirdim. Birçok alanda Keremcem ismiyle ürün çıkartamazsınız. Zaman ne gösterecek bilemiyoruz. Şu anda sadece yaptığım işlere konsantre olmak zorundayım. Belki daha sonra bu işi ciddi anlamda projelendirebilirsek neden olmasın?

MERVE BAL / AKŞAM LİFE
Konular Röportaj