Keremcem'in sinema filmi heyecanı

Müzik ve oyunculuk kariyerinden sonra, Türkiye’nin ilk reel animasyon filmi İksir’le sinema dünyasına adım atan Keremcem şu sıralar, 16 Mayıs’ta vizyona girmeye hazırlanan filminin heyecanını yaşıyor.

Keremcem'in sinema filmi heyecanı
Habertürk'ten Öykü Naz Şenses'in röportajı...

İksir’le yolunuz nasıl kesişti?
Yapımcı firma Siyah Martı, Kerem Güney rolünü bana teklif etti. Ben de bayıla bayıla kabul ettim açıkçası. İlk sinema filmim olarak Türkiye’nin ilk reel animasyon filminde yer almak hoşuma gitti.

Film teknik altyapı, teknoloji ve tarz açısından Türkiye’de bir ilk. Bunlardan bahseder misiniz biraz?
Reel animasyon tekniğiyle Türkiye’de çekilmiş ilk sinema filmi. Animasyonların hepsi Türkiye’de yapılmış, Türk elinden çıkmış animasyonlar. Bu tekniğin dünyada kullanıldığı filmler Ayı Yogi ve Şirinler’in sinema versiyonu.

‘YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKTIK’ 

Farklı bir yapımın içinde olmak nasıl?
Ben önce projenin bana ne kadar keyif verdiğine, çekimlerde ne kadar eğlendiğime ve izleyicinin veya müzik yapıyorsam dinleyicinin yaptığım şeyi ne kadar kaliteli bulduğuna bakıyorum. Filmin tamamını seyretmedim ama dublaja gittiğimde sonucun harika olduğunu gördüm. Yüzümüzün akıyla çıktık.

İksir, animasyon türünü Türk sinemasında hangi konuma taşır?
Türkiye’de bu tarz filmleri yapan çok şirket yok. Biz bu konuları biraz daha geriden takip ediyoruz. Çünkü teknik ve teknoloji dünyada doğuyor, biz de alıp yorumluyoruz. Ama daha iyi yerlere geleceğiz. 

Size dizi mi daha cazip geliyor, sinema filmi mi?
İksir’in çekimlerini 3 haftada bitirdik ama O Hayat Benim dizisinin ilk bölümünü 3 haftada çektik. Aslında biz diziyle her hafta bir sinema filmi çekmiş oluyoruz. Çünkü dizi 130 dakika. Ortada büyük ve devamlılığı olan bir emek var. Ama sinema filmi de bambaşka. İkisinin yeri çok farklı benim için.

‘ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDIM’ 

Sizi artık sinema filmlerinde görebiliriz öyleyse.
İnşallah. Ilk albümüm ve dizim 10 sene önce çıktı. O günden beri hep dizi çektim, albüm yaptım ama aklımda hep sinema filmi vardı. İksir’le şeytanın bacağını kırdım.

Bir hayvanla konuşuyor gibi sahneler çekmek kolay olmasa gerek. Çekerken zorlandığınız sahneler oldu mu?
Oynarken konuştuğunuz hayvanların karşınızda görüntüleri olmadığı için boşa oynuyormuş gibi oluyorsunuz. Burada önemli olan teknik. Bakacağınız yer, karşınızdaki hayvanın size o an ne söylüyor olduğuna karşılık sizin yarattığınız mimikler ve haller. Bu benim ilk sinema filmim. O yüzden zorlandığım sahneler oldu elbette.

Kadroda iyi isimler var. İletişiminiz nasıl onlarla?
Zaten hepsi arkadaşımdı. Hepsi işlerinde başarılı insanlar. Çekimler de çok keyifliydi.

Sevgilinizle aynı projede yer almanız nasıl oldu? Biz zaten Merhaba Hayat diye bir dizi çekmiştik birlikte. Arkasından bu film geldi. Yaptığımız projelerden önce zaten arkadaştık.

‘EVİMİZİ İŞE GETİRMİYORUZ’ 

Aynı projede olmanın avantajları veya dezavantajları nelerdir?
Biz sette hiç sevgili olmadık, sevgili gibi davranmadık. İş başka bir şey, ilişkimiz başka bir şey. İşimizi eve götürmüyoruz. Evimizi de işe getirmiyoruz. 

Seda Hanım’ın en çok neyine hayran kalıyorsunuz?
Seda çok hayranlık uyandıracak biri. Gülmeyi çok seven, gülmenin keyfini çıkaran ve güldüğü zaman çevresini de güldüren biri. Ona, “Sen güldüğün zaman dünya gülüyor” diyorum. Bu çok önemli bir şey.

Evlilik planlarınız var mı peki?
Şu anda yok. “Hayırlısı” diyelim.

O Hayat Benim nasıl gidiyor?
Çok iyi gidiyor. Kuvvetli rakiplerimiz var ama ilk bölümden seyirciyi yakaladık. 

Müzik ne âlemde bu arada?
Yeni bir video klip çektik Razı Olmaktır Aşk ismindeki şarkıma. Ben işlerimi birbirine bağlamayı seviyorum.
Konular Röportaj