Kıbrıs bu iki gencin aşkını konuşuyor!

KKTC vatandaşı Murat Gargınsu, Rum sevgilisi Tamara Pasanidi’ye, Ada’yı ikiye bölen Yeşil Hat üzerindeki sınır kapısında evlenme teklifi yaptı.

Kıbrıs bu iki gencin aşkını konuşuyor!
Milliyet'ten Sefa Karahasan'ın haberine göre KKTC vatandaşı Murat Gargınsu, Rum sevgilisi Tamara Pasanidi'ye, Ada'yı ikiye bölen Yeşil Hat üzerindeki sınır kapısında evlenme teklifi yaptı.

Gençler evlilik teklifini sosyal medya aracılığıyla yayınca, Pasanidi'nin babasının sert tepkisini çekti.

"Kızına bir Türkle evlenmesine izin vermeyeceğini" söyleyen Rum baba Sergios, "Ya onu terk edersin ya da eve gelme" dedi. Pasanidi de, "Murat'tan vazgeçmem" diyerek, KKTC'ye geçti ve Murat'ın evine yerleşti. Pasanidi ile Gargınsu'nun tanışması sınırda başladı.

Bir mağazada tanışan gençler, sevgili oldu. Bir yıldır birlikte olan gençler evlilik planları yapmaya başladı. Gargınsu da, evlilik teklifini sınırda yaptı. Kız arkadaşı ile çarşıya çıkan KKTC'li genç, bir anda Pasanidi'nin önüne diz çöktü ve "Benimle evlenir misin sevgilim?" diye sordu. Tamara Pasanidi de, gencin tek taş yüzüğü kendisine sunması karşısında "evet" diye bağırdı.

İŞTE O EVLENME TEKLİFİNİN HİKAYESİ!

'Murat'ı eş seçtim'


Rum sevgilisi ile "süper bir ilişkileri olduğunu" anlatan Gargınsu, "Pasanidi'nin ailesinin sorun yapacağına hazırdık" dedi. Kendi ailesinin Pasanidi'yi kızı gibi gördüğünü anlatan Gargınsu, "Onun Hristiyan olması benim Müslüman olmam sorun değil. Bizim bu aşkımız umarım iki toplum için örnek olur" diye konuştu. Ailesinin sevgisi konusunda yanında olmadığına çok üzüldüğünü anlatan Pasanidi de, "Ben Murat'ı çok seviyorum. Onunla bir hayat kuracağım. Murat'ı eş olarak seçtim. Ailem yanımda olsa da olmasa da. Olmasalar da saygı duyarım" dedi. 

Liderlere çağrı

Gençler Milliyet aracılığıyla da KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'e, "Çocuklarımızı barışın olduğu bir Ada'da yetiştirmek istiyoruz" çağrısı yaptı. Gençler, "Liderlerin, Pasanidis'in babası ile konuşmasını ve onu evlilik konusunda ikna etmesini" de rica ettiler.