Kilo vermeye yardımcı atıştırmalıklar!

Eğer elinizin altında sürekli atıştırmalık bulundurmak isteyenlerdenseniz sağlığınıza sağlık katacak ve kilo yönetiminizde size yardımcı olacak atıştırmalıklara bakalım mı?

Kilo vermeye yardımcı atıştırmalıklar!
Akşam Gazetesi'nden Nil Şahin Gürhan'ın yazısı...

Yemeye başladık mı bir türlü elimizden bırakamadığımız atıştırmalık yiyeceklere kim “Hayır” diyebilir? Eğer elinizin altında sürekli atıştırmalık bulundurmak isteyenlerdenseniz sağlığınıza sağlık katacak ve kilo yönetiminizde size yardımcı olacak atıştırmalıklara bakalım mı?

Fındık + kuru üzüm karışımı: Fındığın kilo vermeye katkısı tartışılmaz, kuru üzüm ile beraber yersek, demir ve flavonoidlerden zengin bir karışım elde ederek metabolizmamızın hızına katkıda bulunmuş oluruz.

Yabanmersini + fındık karışımı: 1’er çay bardağı karıştırıp çantamıza koyabileceğimiz bu karışım bir şeyler atıştırmak istediğimizde keyifli ve besin değeri yüksek tatminkâr bir abur cubur olacaktır.

Ceviz + kayısı: Omega- 3 zengini ceviz, tok tutmasının yanında metabolizmamızı hızlandırıp yağ yakmayı kolaylaştırır. Ve ayrıca zinde, enerjik olmamızı sağlar, algı düzeyimizi arttırır. Aralarda 1 avuç ceviz tüketmek zinde ve enerjik olmamıza katkıda bulunur.

Yoğurt + elma: 1 adet elma metabolizmamıza hareket damağımıza renk verecek sağlıklı bir atıştırmadır. Elmayı yoğurtla birlikte yersek tokluk hissini uzatır, metabolizmamızı attırmış oluruz.

Elma + badem beraber: elma taşıması kolay metabolizmamızı hızlandıran, ödemi azaltan bir meyvedir. Beraberinde veya sonrasında badem yerseniz magnezyum, çinko mineralleri ile de metabolizmamızı harekete geçirmiş oluruz.

Peynir + sokak simidi: Peynir+ sokak simidi ikilisi en kolay bulunan, protein oranı yüksek tok tutan, enerjik olmamızı sağlayan sağlıklı bir atıştırmadır.

Yoğurt + maydanoz, semizotu: Yoğurttaki kalsiyum yağ yakmayı tetiklediği gibi aynı zamanda ödemi azaltıp,  dolaşımımızı açarak kilo vermemizi kolaylaştırır. Gece yatmadan yoğurdu maydanoz veya semizotu ile karıştırarak yersek,  yavaşlayan metabolizmamızı açar kilo vermeye ivme kazandırmış oluruz. 

Ayran: Her zaman kolaylıkla tüketeceğimiz ayran, yüksek ve kaliteli protein, sağlıklı karbonhidrat ve zengin kalsiyum içeriği ile metabolizmamızı hızlandırır, su kaybına karşı su seviyemizi yükseltir, tok ve enerjik olmamızı sağlar.

Yoğurt + yulaf ezmesi + ceviz: yulaf ezmesinin içerdiği lifin yapısı farklı olup sindirim sistemini farklı düzeyde çalıştırır. Böylece sindirim sisteminde olan problemleri aşmamızı kolaylaştırır. Ceviz ve yoğurt ile yulaf ezmesi metabolizmamızın maksimum düzeyde çalışması için en iyi anahtardır.

Kefir: pratik ve eğlenceli bir abur cubur olan meyveli yoğurtların probiyotik lif içerenlerini tercih etmeliyiz. Böylece bağışıklık sistemimizi de güçlendirmiş oluruz.

Soda + Ayran: En sağlıklı içecek. Serinletecek soğuk bir içecek içmek istediğimizde gazlı ve şekerli içeceklerle kıyaslanamayacak değerde bir içecek. Soda + ayran olarak tüketmek çok yoğun terlediğiniz çok su kaybettiğiniz dönemlerde vücudunuzun su dengesinin tamamlayıcısı.

Süt: Sade su gibi içebileceğiniz sütü ayrıca sıcak olarak da içebilirsiniz. Sıcak süt daha kalıcı bir tokluk sağlar. kahve, Türk kahvesi veya kakaoyla karıştırmak da lezzetini çeşitlendirdiği gibi yapısında bulunan kafeinden dolayı metabolizmamızı bir miktar hızlandırır.

Süt + bitter çikolata: Çikolata mutlu eden ve metabolizmamızı hızlandırabilen keyifli bir abur cubur. Sütle birlikte ölçülü miktarda bitter çikolata tüketmek kilo vermeyi keyifli hale getirir. Bu sağlıklı atıştırmaları kilo almadan yemek için; sabah öğlen akşam ana öğünlerimizi düzenli ve sağlam tüketmeliyiz. Öğünlerimiz; karbonhidrat, protein, yağ açısından dengeli, vitamin ve mineraller yönünden yeterli düzeyde olmalı. Bunu sağlamak için de ana öğünlerde; 1. Grup et grubu, 2. Grup ekmek grubu, 3. Grup süt yoğurt grubu, 4. Grup sebze- meyve grubu yiyeceklerin hepsi ölçülü bir şekilde olmalı.

Nil Şahin GÜRHAN / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım