Kırım’da patlama: 18 ölü

Kırım'ın doğusundaki Kerç şehrinde bir okulda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e çıktı. Olayda çok sayıda yaralının olduğu öğrenildi.

Kırım’da patlama: 18 ölü
İHA'nın haberine göre Kırım'ın doğusundaki Kerç şehrinde bir okulda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Yetkililer, çok sayıda yaralının olduğunu kaydederken, okuldaki patlamanın tanımlanamayan patlayıcı bir aygıtın patlatılması sonucu meydana geldiğini bildirdi.

Olayla ilgili ilk belirlemelere göre, patlamanın bir çeşit gaz patlaması olduğunu ileri sürmüştü ancak bir Rus ulusal güvenlik görevlisi, olayın kasıtlı'terör eylemi'  olduğunu ifade etti. Ulusal Güvenlik Görevlisi Sergei Melikov, patlamanın el yapımı bir cihazla meydana geldiğini dile getirerek, ulusal muhafızların olayın terörist bir eylem olduğu bulgusuna ulaştıklarını bildirdi.

Yetkililer, patlamadaki mağdurların çoğunun teknik okulun öğrencilerinin olduğunu kaydetti. Hayatını kaybedenler ve yaralılar hastanelere kaldırılırken, acil müdahale operasyonu başlatıldı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 4 askeri uçağın yaralıları hastanelere götürmek için ve askeri hastanelerin de yaralıları kabul etmek için hazır olduğunu söyledi.

Öte yandan Kırım'da 3 günlük yas ilan edildi.

Saldırı terör bağlantılı değil

Rusya Araştırma Komitesi yetkilileri, Kırım'ın Kerç şehrinde meydana gelen saldırının terör saldırısı olarak değerlendirilmeyeceğini söyledi.

Rusya Araştırma Komitesi yetkilileri, Kırım'ın Kerç şehrindeki teknik okulda 18 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırının terör saldırısı olarak değerlendirilmeyeceğini söyledi. Yetkililer, kurbanların yaralarının incelenmesi sonucunda kurşun yaralarından öldüklerinin anlaşıldığını, meydana gelen patlamada kimsenin ölmediğini bildirdi.

Vladislav Roslyakov olarak belirlenen 18 yaşındaki saldırganın okulda okuduğu ve okulun kameralarında elinde bir silah taşırken tespit edildiği bildirildi. Olaydan sonra intihar ettiği düşünülen Roslyakov'un bedeninin kolej binasında bulunduğu belirtildi.

Komite yetkilileri, "Araştırmalarımıza göre, bu genç kolejdeki insanları vurduktan sonra intihar ettiğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.