KIZARTMADAN KAÇINIYOR!..

Hızlı kilo alıp veren Beyonce Knowles, Oscar Ödül Töreni'nden önce zayıflamak için 'hayatımın diyeti' dediği 'Limonata Diyeti'ni uyguladı.

KIZARTMADAN KAÇINIYOR!..

Vücuttan sağlıklız maddeleri atmaya yönelik bu diyet sayesinde metabolizmasının hızlandığını dile getiriyor. 'Arınma diyeti' de denilen bu beslenme şekli; toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Ancak bazı uzmanlar; verilen kiloların hızla geri alınabileceğinin altını çiziyor. Beyonce, hızlı kilo vermesi gerekmediği zamanlarda ünlü diyetlerden kaçınıyor. Seksi yıldız, beslenme düzenini "Günde 6 öğün tüketiyorum. Bu öğünlerde aşırıya kaçmadan küçük öğünler yiyorum" dedi.

Pilates tutkunu
Haftada 3 kez 45 dakika egzersiz yapan Beyonce, hatlarının yuvarlaklığını korumak için pilatesten vazgeçmiyor.

Limonlu karışımı içerek 1 haftada 5 kilo verdi
Beyonce, bu karışımdan günde 6 ile 12 bardak arası içerek Oscar öncesi 1 haftada 5 kilo verdi: İki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu, iki yemek kaşığı katıksız akçaağaç şurubu, az miktarda arnavutbiberi, 1 bardak kadar oda sıcaklığında ya da soğuk filtreli su. Bütün bu malzemeyi karıştırın ve için. Uzmanlar, acıkıldığı zaman bu içeceğin tüketilmesini öneriyor. Ayrıca; iki kaşık iyotlu tuzu bir miktar suyla karıştırıp sabah ve akşam tüketmek de kilo vermeye yardımcı oluyor.

Kızartmadan kaçınıyor
Beyonce, hızlı kilo vermek isteyen kadınlara "Kızartmadan uzak durun" diye sesleniyor. Limonata diyeti yaparak 1 haftada 5 kilo vermeyi başaran Beyonce, "Bu süre boyunca katı gıdalardan özellikle de kızartmadan uzak durdum" diyor. Beyonce, gündelik yaşamında ayda en fazla 1 kere patates kızartması ve fast-food yediğini dile getiriyor.

Et yerine balık yiyor
Balığın kilo vermedeki etkisini ve sağlığa olan faydalarının farkına varan Beyonce Knowles, haftada en az 3 porsiyon balık yiyor. Kırmızı et yerine balıkla beslenen Beyonce, balığı ya buharda pişiriyor ya da ızgara olarak tüketiyor. Beyonce'nin en sevdiği balık ise somon.

Günde 6 öğün sebze-meyve tüketiyor
Formunu korumak için genellikle diyet yapmaktan kaçınan Beyonce Knowles, günde 6 öğünle besleniyor. Seksi yıldız, azar azar yemek yediği bu öğünlerde daha çok sebze ve meyve tüketiyor. Beyonce'nin favori meyveleri; turunçgiller; favori sebzeleri ise yeşil yapraklı olanlar.

Ünlü kalçalarının sırrı acı yemesinde saklı
Beyonce Knowles, kalçaları dillere destan Latin kadınlarının birçoğu gibi kırmızı biber ve Arnavut biberi tüketiyor. Bilimadamları da; acı tüketiminin yuvarlak hatlara giden yollardan biri olduğunu söylüyor.