KKTC yağmura teslim oldu!..

KKTC'de dün akşam saatlerinde başlayan ve bu sabah şiddetini artıran yağmur ve dolu yağışı ülkede hayatı felç etti.

KKTC yağmura teslim oldu!..

KKTC'de dün başlayan yağış bugün şiddetini artırarak devam etti. Derelerin taşması nedeniyle çok sayıda ev, mandıra ve tarla sular altında kaldı, çok sayıda hayvan telef oldu. Yer yer dolu da etkili oldu. Dolu yağışının etkili olduğu Ulukışla'da yaklaşık 30 santimetreye ulaşan dolu kalığı nedeniyle kapanan yollar, iş makineleri ile açıldı.

KKTC BAŞBAKINI YORGANCIOĞLU: İLK KEZ BÖYLESİ BİR OLAY YAŞANIYOR

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, dere taşkınlardan olumsuz etkilenen bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yorgancıoğlu, ülkede daha önce sel felaketleri yaşandığını ve ilk kez bazı bölgelerde iki metreye yakın dolu yağdığının görüldüğüne dikkat çekerek, bölgede hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi. Yorgancıoğlu, ilgili birimlerin de gerekli tedbirleri aldığını, tüm ekiplerin çalıştığını ifade ederek, "Önemli olan önümüzdeki dönemde, bu ve buna benzer olayların yaşanmasını önlemek adına, tekrardan hükümetimizin ve yetkili birimlerin tedbir almasıdır" dedi.

KKTC METEOROLOJİ UYARDI YAĞIŞLAR HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

KKTC Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay, yaptığı yazılı açıklamada, KKTC'yi önümüzdeki hafta boyunca yağışlı havanın beklediğini söyledi. Oktay, bugün Alevkayası'nda metrekareye 126 kilogram yağmur düştüğünü, bunun 100 kilogramlık bölümünün 2 buçuk saatte kaydedildiğini ifade etti.

TÜRKİYE İNTERNET SİTESİ