KKTC'de bir ilk!

KKTC Cumhurbaşkanı'nın eşi Meral Eroğlu, 'Beni tehdit ediyor' diyen Başbakan'ın eşi Gülin Küçük'e 'dedikodu' davası açtı.

KKTC'de bir ilk!

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan İrsen Küçük arasındaki ipler, eşlerinin mahkemelik olmasıyla iyice gerildi. Meral Eroğlu, kendisi hakkında dedikodu çıkarttığını söylediği Gülin Küçük'e dava açtı.

İktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 21 Ekim'de yapılacak kurultayı öncesinde adaylar arasında yaşanan çekişme, zincirleme skandallara da neden oldu.

KKTC Başbakanı Küçük'ün imzasını taklit ederek sahte talimat belgeleri hazırladığı iddiasıyla Kamu Hizmeti Komisyonu Üyesi Mustafa Tanju Tokay gözaltına alındı ve dava sürüyor.KKTC Başbakan'ının eşi Gülin Küçük ile KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, geçen hafta Başbakan'ın makam aracı ile Gazimağusa'da Kurultay öncesi delegelerle görüşmeler yapmak istedi. Gazimagosa'daki delege ziyaretleri sırasında takip edildiklerini ve fotoğraflarının çekildiğini iddia eden Küçük, en yakın karakola giderek şikayetçi oldu.

Eroğlu ailesinin yakını olduğu ifade edilen ve partinin Gazimagosa kurultay delegesi olduğunu söyleyen Hakan Bayraktar poliste üç saat sorgulandı daha sonra serbest bırakıldı.Bu gelişmeler üzerine de Meral Eroğlu, Gülin Küçük ve ailesine “zem ve kadih” davası açtı.Olay bugün KKTC de yayınlanan Havadis Gazetesince okurlara duyuruldu.