KOCASINI 300 ERKEKLE ALDATAN KADIN BOŞANDI

EŞİNİ 300 erkekle aldattığını “Şebnem Berrak A.” adıyla yazdığı “Çıplak Teminim Hafızası” isimli kitabında anlatan İngilizce öğretmeni Y.Y. ile elektronik mühendisi olan eşi A.Ç.Y. boşandı.

KOCASINI 300 ERKEKLE ALDATAN KADIN BOŞANDI

Her iki tarafı da kusurlu bulan mahkeme, “kitap yazdığı için” Y.Y.’nin kusurunun daha ağır olduğunu belirterek kocasına 15 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Mahkeme ayrıca
8 yaşındaki oğullarının velayetini anneye verdi, babanın ise ayda 600 TL nafaka ödemesini kararlaştırdı.

Elektronik mühendisi A.Ç.Y., 3 yıl önce avukatı aracılığıyla İstanbul Sarıyer Aile Mahkemesi’ne sunduğu dilekçesinde eşiyle 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde okurken tanıştıklarını belirterek, tanıştıklarında o dönem cemaat evlerinden birinde kalan türbanlı eşinin evlendikten sonra çok değiştiğini kaydetmişti.

‘AĞIR KUSURLU’
Sık sık internetten erkeklerle chat yapan eşiyle bu konuda tartıştıklarını belirten A.Ç.Y., sık sık bu nedenle kavga ettiklerini bir kavgalarında ise bıçak ve şişe ile üzerine yürüdüğünü öne sürmüştü. Y.Y.’nin katıldığı TV programına konuk olan ilahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ile Prof. Dr. Arfi Verimli’nin tanık olarak dinlenmeleri için adlarının geçtiği davanın karar duruşması önceki gün yapıldı. Mahkeme, yapılan yargılama sonucunda her iki tarafı da kusurlu buldu.

Ancak karşı davalı olan Y.Y.’yi “kitap yazması” nedeniyle daha ağır kusurlu bulan mahkeme kocasına 15 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Canan İSPİR / AHT