Konut alana devletten destek!...

Ev alana devlet de para verecek. Uygulama için geri sayım başladı. Ev almak için bankada açtığı hesaba 3 yıl para yatıranlar, 15 bin liraya varan devlet katkısını alacak...

Konut alana devletten destek!...
Takvim'de yer alan habere göre hükümet, ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Konut alana devlet desteği başlıyor. Ev sahibi olmayan vatandaşların konut edinmesini amaçlayan konut hesabı uygulamasına ilişkin yönetmelik çalışmalarının son aşamaya geldiğini duyuran Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sistemin detaylarını da açıkladı.

Şimşek, uygulamaya yönelik hazırlanan yönetmelik çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Hazırlanan taslak yönetmeliğin son aşamaya geldiğini belirten Şimşek, şu bilgileri verdi: "Katılımcıların konut hesabı açabilmeleri için Türk vatandaşı olması ve konut sahibi olmaması gerekmektedir. Katılımcıların devlet katkısına hak kazanabilmesi için yurt içi mevduat veya katılım bankalarında konut hesabı açmaları ve konut edinim tarihine kadar asgari 3 yıl boyunca söz konusu hesaplara düzenli ödeme yapmaları gerekmektedir."

PARA BANKAYA


Belirtilen koşulları yerine getiren katılımcıya konut edinim tarihi itibarıyla hesapta biriken tutarın azami yüzde 20'sine kadar devlet katkısı bankaya ödenecek.