KREDİ KARTI BORCU İNTİHARA SÜRÜKLEDİ

8 aylık evli Konak Belediyesi temizlik işçisi Karabacak, çalıştığı binanın çatısından ölüme atladı. Genç işçinin tazminatı istediği ve arkadaşlarına sık sık dert yandığı öğrenildi...

KREDİ KARTI BORCU İNTİHARA SÜRÜKLEDİ

İzmir Konak Belediyesi İdari İşler Müdürlüğü'nde bina içi temizlik personeli olarak görev yapan 27 yaşındaki Hüseyin Karabacak, kredi kartı borçları yüzünden canına kıydı. 4 yıldır Konak Belediyesi'nde çalışan ve 8 ay önce evlenen Karabacak'ın 8 bin TL'ye yakın kredi kartı borcunun olduğu, arkadaşlarına bu borçlarını ödeyemediği için dert yandığı belirtildi.

Borçları nedeniyle sıkıntıda olmasına rağmen,  arkadaşlarına sık sık espri yaptığı ve hayatla barışık bir kişiliğe sahip olduğu belirtilen Karabacak'ın öğle yemeği arasında Konak Belediyesi binasının çatısına çıkıp hiç beklemeden aşağıya atladığı ortaya çıktı. Yere çakılan Karabacak'ı gören belediye personeli olayın şokunu uzun süre üzerinden atamazken bir saat sonra olay yerine gelen ablaları Aygül ve Alev ile babası İbrahim Karabacak sinir krizleri geçirdi.
Gencin cenazesi adli tıp morguna kaldırılırken, eşi Sinem ve kayınvalidesi, baba İbrahim Karabacak'a sarılarak uzun süre ağladı.

ÇİĞLİ'YE TAŞINMIŞTI
Saat 12.20'de belediye binasının çatısından kaldırıma düşen Karabacak'a ilk müdahaleyi 112 Acil Servis Ambulansı'nda görevli sağlık ekipleri yaptı. Düştükten sonra yaklaşık 5 dakika yaşam belirtileri gösteren Karabacak, sağlık ekibinin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan yeni evli Hüseyin Karabacak'ın dün sabah saatlerinde alacağı tazminatla borçlarını kapatabilmek için Konak Belediyesi'ndeki amirlerinden kendisini işten kovmalarını istediği, son çare olarak düşündüğü bu isteğinin de kabul edilmemesi üzerine intihar yolunu seçtiği iddia edildi. Bu arada Karabacak'ın Konak Belediyesi'nde 2005 yılının Mayıs ayında işe başlamadan önce babasıyla oturduğu Bademler'de işsizlikten bunaldığı, bu nedenle köydeki bir GSM operatörüne ait anten direğine çıkıp iş istediği öğrenildi.

Yaklaşık iki hafta önce doğup büyüdüğü Urla'ya bağlı Bademler köyünden ayrılıp Çiğli Egekent'te ev tuttuğu belirtilen Karabacak'ın belediyede güler yüzü ve esprili kişiliğiyle tanındığı ifade edildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Hüseyin Karabacak'ın babası İbrahim Karabacak, güçlükle ayakta durabildi.

Borcu yoktu, başka bir nedeni olabilir
Karabacak'ın borçlarını daha bir buçuk ay önce temizlediğini ve üzerine kayıtlı kredi kartlarını da kapattığını söyleyen baba Karabacak, "Oğlumun borç yüzünden intihar ettiğine inanmıyorum. Başka bir nedeni olabilir" dedi.

Süleyman Sağat /Yeni Asır Gazetesi