Kritik zirve öncesi Angela Merkel’den Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, AB Liderler Zirvesi öncesinde açıklamalarda bulundu. İki günlük zirveden önce konuşan Merkel, "Türkiye'nin insan hakları konusundaki ve hukukun üstünlüğünde standartlarını yükseltmesini bekliyoruz" dedi.

Kritik zirve öncesi Angela Merkel’den Türkiye açıklaması

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre bugün sanal ortamda gerçekleşecek AB Liderler Zirvesi öncesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel açıklamalarda bulundu.

Son günlerde uluslararası kamuoyuna yansıyan haberlerde de aktarıldığı gibi AB liderlerinin en büyük gündem maddelerinden biri Türkiye ile olan ilişkiler olacak. Merkel de Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

Merkel, Türkiye’nin Akdeniz’in doğusundaki gerilimi düşürme sinyali verdiğini söylerken, “Türkiye’nin insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusundaki standartları korumasını bekliyoruz” dedi.

“TÜRKİYE TAKDİRİ HAK EDİYOR”

Merkel açıklamasında, “Türkiye Doğu Akdeniz’de tansiyonu düşürecek adımlar attığının işaretini veriyor. Türkiye’nin insan hakları ve hukukun üstünlüğü kurallarına uyduğunu göstermesini bekliyoruz. Türkiye 3.6 milyon mülteciyi kabul ettiği için takdiri hak ediyor. Türkiye ile üst düzey temaslara tekrar nasıl başlayabileceğimizi ele alacağız” ifadelerini kullandı.