Küçük kız gözyaşlarıyla toprağa verildi!..

Antalya'da bakıcısı H.S. tarafından öldürüldüğü iddia edilen küçük İremsu Gümüş, Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Tavla Beldesinde annesinin ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Küçük kız gözyaşlarıyla toprağa verildi!..

İremsu’nun yakınları baba Sedat Gümüş’ü çocuğunun ölümünden sorumlu tuttu. Cenaze töreninde anne Özlem Turunç’un ağabeyi Ali Turunç cenaze başında bekleyen baba Sedat Gümüş’e saldırdı. Yakınların araya girmesiyle gerginlik yatıştırıldı. Baba Sedat Gümüş, cenaze töreninde kayınvalidesine "İrem kızına da yar olmadı, bana da. O gitti Allaha yar oldu" diye haykırdı.

Antalya’dan cenaze arabası ile namazın kılınacağı belde camisine getirilen minik İremsu’nun cenazesi burada bir müddet bekletildi. Bekleme sırasında baba Sedat Gümüş şiddetli geçimsizlik yüzünden 1,5 yıl önce boşandığı eşinin yakınları tarafından darp edilmeye çalışıldı. Bunun jandarma ekipleri herhangi bir olayın yaşanmaması için cenaze namazının kılınacağı camiinin etrafında güvenlik tedbiri aldı.

Sabahın erken saatlerinde cami avlusunda kılınacak cenaze namazı için cami imanının beklenmesi sırasında minik İremsu’nun anneannesi Cemile Turunç, torununun velayeti kızına ait olmasına rağmen damadının torunu İremsu’yu 45 gün önce Antalya’ya kaçırdığını iddia etti. Torunun ölümünden eski damadını sorumlu tutan yaşlı anneannenin bu sözlerine dayanamayan baba Sedat Gümüş, "Kızımı çok istedim vermediniz. O kızına da yar olmadı bana da yar olmadı. Gidip Allaha yar oldu" diye haykırınca ortalık karıştı.

Acılı babanın bu sözleri üzerine, eski eşi Özlem Turunç’un kardeşleri baba Sedat Gümüş’ün üzerine yürüyerek onu darp etmeye çalıştılar. Araya giren yakınları tarafından son anda darp edilmekten kurtulan Sedat Gümüş, kızının tabutuna yaslanıp rahat tavırları ile dikkat çekerken, olay yerine çağrılan Jandarma ekipleri cenaze namazının kılınacağı cami etrafında güvenlik önlemi aldı.

Beldenin Şeyhi geldikten sonra kılınan cenaze namazının ardından, Belde mezarlığında toprağa verilen minik İremsu’nun cenaze töreni boyunca Manavgat hastanesi morgu önünde birbirlerine sarılarak ağlayan anne ve babanın yan yana gelmemeye özen gösterdi.

Gergin bir ortamda tamamlanan cenaze töreninin ardından baba Sedat Gümüş, geldiği cenaze arabasıyla beldeden hızla ayrıldı.

Kızının yeni yaşını dahi kutlayamadığını haykırarak anlatan anne Özlem Turunç ise kızının mezarı başından ayrılmadı. Kızına aldığı elbiseleri giydirmek istediğini gözyaşları içerisinde anlatan anne Özlem Turunç tabuttaki kızı İremsu’ya "Hadi kalk kızım. Bak İpek geldi. Gel yeni elbiselerini giy. Bak ben ağlıyorum. Ağlamamı istemezdin. Hadi sustur kızım beni. İremsu aşkım hadi kalk gel yanıma" sözleriyle seslendi