Küçük Ünal'ın katillerine 'indirim'!

Maltepe Çocuk Cezaevinde kafası duvarlara vurularak dövüldükten sonra hastanede can veren 15 yaşındaki Ünal’ın katilleri yaşları küçük diye kasten adam öldürmekten ‘indirimli’ yargılanacak.

Küçük Ünal'ın katillerine 'indirim'!
Milliyet'ten Esra Alus'un haberine göre Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı cezaevi’ne 20 Mayıs 2014’te giren ve üç ay sonra koğuşundaki diğer çocuklar tarafından tarafından iki gün üst üste dövüldükten sonra bayılan ve kaldırıldığı hastanede 1 ay sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Onur Ünal’ın acımasızca dövülüp öldürüldüğünü belirten savcı, biri 18, diğeri de 16 yaşındaki şüpheli iki çocuk hükümlü hakkında, “kasten adam öldürmek” suçundan iddianame düzenledi.

Haklarında “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası istemiyle dava açılan iki sanığın yaşlarının 18’den küçük olması nedeniyle 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları talep edildi.

İddianamede, M.Ö’nün Onur Önal’ı tekmelediği, tekmeler sonucu duvarda göçük oluştuğu belirtildi.

İstanbul’daki Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’ne 20 Mayıs 2014’te cinsel istismar suçundan giren 15 yaşındaki Onur Önal’ın üç ay sonra, koğuşundaki diğer çocuklar ile top oynadıktan sonra, iki hükümlü çocuk tarafından yumruk ve tekmeyle, ertesi gün de mescitte Kuran okurken yine aynı çocuklar tarafından kafası duvara vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. 15 yaşındaki Onur Önal’ın ölümüyle sonuçlanan birinci ve ikinci günkü dayak olayına tanık olan çocukların korktukları için idareye bildirmedikleri ve soruşturma sırasında da gerçeği gizledikleri belirtilen iddianamede, soruşturmanın bu nedenle sandalyeden düşerek bayılma olarak başlatıldığı da belirtildi.

Saçı mescit duvarına yapışmış!

Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcısı Arzu Yalçın tarafından yürütülen soruşturmada, şüpheli olarak ifade veren C.B. (16) ile M.Ö.’nün (18), spor alanında top oynadıktan sonra, şakalaşırken Onur Önal’ın kafasını duvara sert bir şekilde vurduğunu söylemelerine rağmen, olayın olduğu 30 Ağustos 2014 günü kaydedilen görüntülerde, C.B.’nin top oynadıktan sonra Onur’un yüzüne yumruk attığı, M.Ö.’nün de tekmelediği tespit edildi. Bu tekmeler sonucu duvarda göçük oluştuğu da belirtilirken, tanıkların, yaşanan ilk dayak olayını idareye haber vermediği, kamera görüntülerinin de fark edilmediği için idarenin de tespitte bulunmadığı belirtildi.

İddianameye yansıyan bilgilere göre, 15 yaşındaki çocuğun 30 Ağustos günü ilk dayağı yediği, ertesi gün ise mescitte Kuran okurken kameranın görüş alanı dışında yine C.B. ve M.Ö. tarafından yarım saat süreyle kafasına vurularak dövüldüğü belirtildi. Ölen Onur Önal’ın bir tutam saçının mescit duvarına yapışmış olduğu da belirtilen olayın birçok tanığı olmasına rağmen tutuklu ve hükümlü bu çocukların korktukları ve M.Ö. tarafından tehdit edildikleri için olayı idareye bildirmediği de belirtildi. Onur Önal’ın, sesleri üzerine mescide gelen infaz koruma memuru tarafından bulunduğu ve olay yerindekilerin Onur’un sandalyeden düşerek bayıldığını söylediği de ifade edildi.

‘18 yaşından küçük’ indirimi

Tanık çocukların, gerçeği savcılık soruşturması sırasında anlattıkları belirtilen iddianamede, 15 yaşındaki Onur Önal’ın Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora göre, künt kafa travmasına bağlı beyin kanamasından öldüğü ifade edildi. Anadolu Adalet Sarayı Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın iddianamesinde, suça sürüklenen çocuklar C.B. ve M.Ö.’nün, “çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçundan TCK’nın 82. maddesinin 1-e fıkrası gereğince “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezasıyla cezalandırılmaları istendi. Savcı, faillerin, suçu işlediği sırada 15 yaşını doldurmuş ancak 18 yaşını doldurmamış olması nedeniyle, TCK’nın 31. maddesinin 3. fıkrası gereğince “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası yerine 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası verilmesini de talep etti.