Kudüs'te gerilim had safhada!..

Doğu Kudüs'te zorla alıkonulan Filistinli genç Muhammed Ebu Hüdayr'in ölü olarak bulunmasının ardından bölgede gerginlik artıyor.

Kudüs'te gerilim had safhada!..
İHA'nın haberine göre görgü tanıklarının ifadelerine göre 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Hüdayr, dün sabah saatlerinde Doğu Kudüs'teki bir tramvay istasyonunda üç İsrailli tarafından zorla bir otomobile bindirilmişti.

Birkaç saat sonra gencin cesedi kentin batı kesiminde ormanlık alanda bulunmuştu. Öldürülen üç İsrailli gencin cenazesinden bir gün sonra meydana gelen olay, Filistinlilerin büyük tepkisine neden oldu. Yoğun protesto gösterilerinin düzenlendiği Gazze Şeridi’nde İsrail güvenlik güçleri birçok noktaya hava saldırısı düzenledi. Filistinli güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre hava saldırılarında en az 9 Filistinli yaralandı. İsrail, ayrıca Gazze sınırına ek askeri birlik konuşlandırdı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise bir grup maskeli Filistinli polisle çatıştı. Kurtarma ekiplerinin verdiği bilgiye göre en az 65 kişi yaralandı. Yaklaşık bir düzine gösterici de gözaltına alındı.