Kundaklamada ihmal şüphesi!

Fransa’nın doğusundaki Mulhouse kentinde 3’ü Türk 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kundaklama olayında itfaiyenin ihmali olup olmadığı tartışma konusu oldu.

Kundaklamada ihmal şüphesi!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre yangının meydana geldiği bina ve semtte yaşayanlar ile Savcılık ve Mulhouse belediyesi arasında itfaiyenin olay yerine zamanında gelip gelmediği ile ilgili polemik başladı. Olaya tanık olanlar itfaiye ve ilk yardımın, olay yerine çağrıldıktan “40 dakika sonra” ulaştığını belirtirken, Savcılık ve belediye yetkilileri itfaiyenin “6 dakika sonra” olay yerine vardığını iddia ediyor. Bazı Türkler, itfaiyeye telefon ettiklerine itfaiyenin kendilerine inanmadığını belirtirken, ancak dört aramadan sonra itfaiyenin harekete geçtiğini söyledi. İtfaiye ise iddiaları reddetti.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangında ölen çocukların ailelerini aradı. Erdoğan, Salman Aksu ve Mikdat Polat’a telefonda başsağlığı diledi. Çeşitli temaslar için Paris’te bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da, Mulhouse'u ziyaret etti. Yangında çocuklarını kaybeden acılı aileye taziyelerini ileten Kurtulmuş, "İnşallah hiçbir şüpheli nokta, karanlık nokta kalmadan olay tüm yönleriyle aydınlatılır. Böylece biz de gerçeği öğrenmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ise, yangında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziyelerini iletti. Bu arada, Mulhouse Savcılığı yangından 2 saat 40 dakika sonra kundaklama eylemlerinden ötürü daha önceden fişlenmiş ve sabıkalı bir şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelinin, sorgu sırasında suçunu itiraf ettiği açıklandı. Şüpheli bir sigara izmaritini binanın bodrum katına attığı ve yangına sebebiyet verdiğini savcılığa itiraf etti. Gözaltına alınan 28 yaşındaki erkeğin yangının çıktığı binada annesi ile yaşadığı öğrenildi.