Kuzey Kore'de füze denemesi sırasında deprem oldu!

Kuzey Kore'de 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Japonya ve Güney Kore depremin füze denemesinden kaynaklandığını açıklarken, Kuzey Kore hidrojen bombası geliştirdiğini iddia etti.

Kuzey Kore'de füze denemesi sırasında deprem oldu!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Kuzey Kore'de yerin yaklaşık 10 kilometre altında 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin Güney Kore ve Japonya'da da hissedildiği açıklandı.

Kuzey Kore ise yaptığı açıklamada hidrojen bombası geliştirdiğini iddia etti. Yaşanan depremin füze denemesi nedeniyle olduğu belirtiliyor.

Güney Koreli yetkililer Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği füze denemesinin son yıllardaki denemelerden 10 kat daha güçlü olduğunu açıkladı.

Hidrojen bombası nedir?

Atom bombasından daha güçlü olarak bilinen hidrojen bombası kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah olarak geçiyor.

Hidrojen bombasının çok yüksek patlama gücü, hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkimeden doğuyor.

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), Kuzey Kore'de 5,6 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı.

Güney Kore Yonhap haber ajansının aktardığına göre deprem, Kuzey Kore'nin uluslararası balistik füze denemesi sırasında meydana geldi.

Kuzey Kore'nin nükleer füze denemelerini yaptığı Kilju köyünde meydana gelen depremin doğal yollardan olmadığı, insan etkisiyle olduğu aktarıldı.

Kuzey Kore'de füze denemesi sırasında deprem oldu!