Larsen 20 metreyle kurtuldu!..

Avustralya Büyükelçisi Larsen, saldırıdan 20 metre farkla kurtulmuş...

Larsen 20 metreyle kurtuldu!..
CİHAN'da yer alan habere göre Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James Larsen'in, başkentte dün meydana gelen terör saldırısı sırasında, olay yerinden sadece 20 metre uzaklıktaki aracının içinde olduğu ve patlamadan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

The Sydney Morning Herald gazetesinin haberine göre, 34 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olayla ilgili açıklama yapan Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Büyükelçi Larsen'in "biraz sarsılmış" durumda olduğunu kaydetti. Bishop, "James Larsen'in aktardığına göre olay, Sydney'in en kalabalık caddelerinden birisinde bomba patlaması gibiydi. Bu, korkunç bir görüntü" dedi.

James Larsen ve yerel büyükelçilik çalışanlarının saldırıdan zarar görmediğini vurgulayan Bishop, "Patlama şehrin diplomatik bir bölgesinde gerçekleşti. Büyükelçi Larsen ve beraberindekiler ise tesadüfen oradan geçiyordu. Hayatını kaybeden ya da yaralanan bir Avustralya vatandaşı bulunmuyor. Bu son derece endişe verici olay, Avustralya'nın neden Orta Doğu'da terörizme karşı olan savaşta yer alması gerektiğini gösteriyor. Biz terörün bütün şekillerdeki başını ezmedikçe, bu tarz saldırılar sürecek. Olay, son derece endişe verici çünkü bu terörist organizasyonlar kendi saldırı modellerini dünyanın her yerine yayıyor. Her zaman her yerde gerçekleşebilir" diye konuştu.