Londra metrosunda patlama!

İngiltere'nin başkenti Londra'daki metro ağında bir patlama meydana geldi. Onlarca kişi yaralandı. Polis, olayın 'terör eylemi' olarak değerlendirildiğini söyledi. Başbakan May, acil güvenlik komitesini topluyor.

Londra metrosunda patlama!
Milliyet'te yer alan habere göre İngiltere'nin başkenti Londra'nın batısındaki Parsons Green istasyonunda yerel saatle 08.20'de (Türkiye saatiyle 10.20) bir patlama meydana geldi. Londra Ambulans Servisi "Yaralanmaların gerekçesini ve ciddiyetini değerlendirme aşamasındayız. Buna öncelik veriyoruz" ifadesini kullandı. Patlamanın olduğu yere tehlikeli bölge müdahale ekibi, ağır silahlı polisler, ambulanslar, itfaiye ve bir helikopter gönderildi. Polis, halka bölgeden uzak durma çağrısı yaptı.

Daily Mail, olayda en az 20 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralılardan hiç birinin durumu kritik değil.

Sky News kaynakları, patlayıcının tam patlamadığını belirtti. Olay sonrası patlamanın olduğu vagonda çekilen fotoğrafta, yanan bir kovanın içindeki kablolar dikkat çekti.

Ancak İngiliz polisi, yangının sebebini söylemek için henüz çok erken olduğunu söylüyor.

Terörle mücadele birimleri gelişmeleri takip ediyor, ancak olayı İngiltere Ulaştırma Polisi soruşturuyor.

Yolcularda yanıklar var

İngiliz Metro gazetesi, bazı yolcularının yüzünde yanıklar olduğunu duyurdu. BBC sunucusu Sophie Raworth da sedyede gördüğü bir kadının yüzü ve bacaklarında yanıklar olduğunu söyledi.

Trenden dumanların yükselmesiyle istasyon boşaltıldı ve durağın yer aldığı hatta seferlere ara verildi. Bölgedeki Reuters fotoğrafçısı silahlı polislerin olay yerinde olduğunu aktarıyor.

İzdiham yaşandı

Sosyal medyada olayla ilgili paylaşım yapan kişiler, trende büyük panik yaşandığını ifade etti. Reuters'a konuşan bir kadın, olay sonrası bütün yolcuların aynı çıkış kapısına yönelmesiyle oluşan izdihamda yaralananlar olduğunu söyledi.

Londra metrosunu günde ortalama 5 milyon kişi kullanıyor.

‘Alev topu saçımı yaktı’

Sosyal medyadaki fotoğrafıyla dikkat çeken Peter Crowley, aniden duyduğu patlama sesinin ardından bir alev topunun saçlarını yaktığını anlattı.

Londra metrosunda patlama!