Londra'da bir ilk yaşandı!..

Shakespeare’in “Antonius ile Cleopatra” adlı oyunu Londra’da Türkçe sahnelendi.

Londra'da bir ilk yaşandı!..

OYUN Atölyesi, İngiltere’nin başkenti Londra’da bir ilke imza atıyor. Tiyatro topluluğu, William Shakespeare’in “Antonius ile Cleopatra” adlı oyununu dünyanın en ünlü tiyatrolarından Shakespeare’s Globe’da ilk kez Türkçe sahneliyor.

Antonius’u Haluk Bilginer, Kleopatra’yı Zerrin Tekindor, Enobarbus’u Kevork Malikyan, Pompeius’u Emre Karayel, Sezar’ı ise Mert Fırat’ın canlandırdığı oyunun Londra’daki üç temsilinin de biletleri tükendi. Haluk Bilginer, oyunu Londra’da Türkçe sahneliyor olmanın verdiği heyecanı şu sözlerle anlattı: “Burada oynamak çok heyecan verici. Dünyanın en önemli yazarının, belki de en önemli oyununu, dünyanın en önemli sahnesinde oynuyoruz. Buranın atmosferi harika, başka hiçbir tiyatroya benzemiyor.”

Zerrin Tekindor da çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Burayı okul yıllarımdan beri biliyor ve çok merak ediyordum. Seneler önce turist olarak gezmiştim” dedi.

Aşkın da izledi

“Antonius ile Cleopatra” ekibi Londra’da ilk kez önceki akşam sahneye çıktı. Salonu hıncahınç dolduran seyirciler arasında Haluk Bilginer’in ayrılık kararı aldığı eşi Aşkın Nur Yengi ve kızı Nazlım da vardı. “Eşinizle gerçekten ayrıldınız mı?” sorusuna “Hayat bu” yanıtını veren Haluk Bilginer, Yengi için “Biz kanlı bıçaklı değiliz” dedi.