'Lüks Hatice' yakayı ele verdi!..

Banka, PTT gibi kamu kurumlarını dolandırınca 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan, ancak firar eden Hatice Özmeral KKTC’de yakalandı.

'Lüks Hatice' yakayı ele verdi!..
Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre İstanbul’da başkalarına ait sahte kimliklerle bankalardan kredi çekip yine aynı sahte evraklarla banka ve postanelere başkaları adına gelen paraları çektiği için hakkında dolandırıcılıktan dava açılan ancak tutuksuz yargılandığı sırada ülkeyi terk eden 35 yaşındaki Hatice Özmeral, KKTC’de lüks bir yaşam içerisinde yakalandı.

Girne’de tatlı hayat

8 yıl önce bankaları, kamu kurumlarını ve PTT’leri dolandırdığı iddiasıyla hakkında dolandırıcılıktan dava açılan devlet memuru Hatice Özmeral, tutuksuz yargılanırken firar etti. Yıllarca nerede olduğu bilinmeyen Özmeral hakkında ise mahkeme ağustos ayında dolandırıcılıktan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Ardından zanlı Özmeral hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Özmeral’in 8 yıllık kaçış ise yavruvatanda bir ihbarla son buldu. İstanbul Emniyetine gelen bir ihbarla izine ulaşılan Özmeral için İstanbul polisi KKTC polisinden yardım istedi. KKTC polisi de kısa bir araştırmadan sonra Özmeral’i yakalamak için operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan Özmeral’in yıllardır adada sahte kimlikle yaşadığı belirlenirken Özmeral’in Girne kentinde kendine lüks bir hayat kurduğu ortaya çıktı.

Türkiye’den ekip aldı

Girne’deki evinde gözaltına alınan Özmeral daha sonra Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 70 gündür Lefkoşa Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Özmeral’in Türkiye’ye iadesi yazışmalar yapıldı.  Özmeral dün İstanbul’dan adaya giden ekibe teslim edildi. Ardından emniyet personeli eşliğinde uçakla İstanbul’a getirilen Özmeral, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.