Lüks sitelerde soygun yapan çete çökertildi

Çevre illerden Ankara’ya gelerek lüks sitelerde bulunan daireleri soyan gezgin hırsız çetesi enselendi. Hırsızlık yaptığı öğrenilen Ebru D., Selma D. ve çeteyi taşıyan S.T., başkent polisinin sıkı takibi sonucunda başarılı bir operasyon ile yakalandı.

Lüks sitelerde soygun yapan çete çökertildi
Sabah'tan Fatma Göksu'nun haberine göre çevre illerden gelerek başkentteki lüks sitelerde soygun yapan hırsızlık çetesi üyeleri, Ankara Emniyeti'nin sıkı takibi sonucu kıskıvrak yakalandı. Şahısların, soygun yapacakları sitelerde keşif yaptıkları ve bölgenin giyim tarzına göre giyinip bina sakini gibi şüphe uyandırmadan evlere girdikleri tespit edildi. Zanlıların, şüpheli hareketleri fark edildiğinde ise "Kiralık ev arıyoruz" gibi bahaneler uydurduğu belirlendi. Yaptıkları soygunlar güvenlik kamerasına takılmasına rağmen, sorguda hırsızlık yapmadıklarını savunan ve diğer şüphelileri tanıdıklarını kabul etmeyen zanlılar sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

75 BİN TL'LİK MÜCEVHER ÇALDILAR

Çankaya'da Beytepe Mahallesi'nde bulunan bir evden kapı dilini düşürmek suretiyle 75 bin TL değerinde ziynet eşyalarının çalınması olayı ile ilgili araştırma yapan başkent polisi, hırsızlık zanlılarına büyük darbe vurdu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince çevrede yapılan araştırmalar ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi neticesinde, belirtilen hırsızlık olayını erkek şüpheli S.T.'ye ait oto ile olay yerine gelen kadın şüpheliler A.Ç., D.Ç., Ebru D., ile Selma D.'nin gerçekleştirdiği tespit edildi. Emniyetin sıkı takibi sonucu çeteyi taşıyan S.T., Selma D. ve Ebru D., 4 Mayıs'ta Ankara'da yakalandı. Diğer zanlılar A.Ç. ile D.Ç.'nin ise arandığı belirtildi.

Lüks sitelerde soygun yapan çete çökertildi

Hırsızlık çetesi üyeleri, girdikleri lüks sitelerde dikkat çekmemek için giyimlerine özen gösteriyordu.

'EĞLENCE İÇİN ARIYORUZ' DEDİLER

Çevre illerden toplanıp Ankara'da özellikle lüks semtlerde keşif yapan zanlıların daha önceden vukuatlı oldukları öğrenildi. Çete gibi bir arada çalışan zanlıların, bulundukları ortamlara göre kılık değiştirip kendilerini kamufle ettikleri, eğlence için bir gecelik ev aradıklarını söyleyip keşif yaptıkları öğrenildi. Sitelerin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde kadınların hepsinin gözlerinde güneş gözlüğü olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Yakalanan Ebru D. ile Selma D. görüntülerde olan kişilerin kendileri olmadıklarını, diğer kadınları daha önce hiç görmediklerini iddia etti. Emniyetten yapılan açıklamaya göre hırsızlara önlem açısından kapı kilitlemenin ve güvenlik kamerası takmanın önemi bir kez daha vurgulandı. Daha önce çeşitli hırsızlık olayına karışan ve aranan şahısların güvenlik kamerası yardımı ile yakalandığı öğrenildi.