Maden suyu cildi güzelleştiriyor

Maden suyunu sprey başlığı olan bir şişeye doldurup gün içerisinde yüzünüze sıkabilirsiniz. Bunun amacı makyajınızı sabitlemek ya da cildinizi nemlendirmektir.

Maden suyu cildi güzelleştiriyor
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Maden suyunun cilde iyi gelmesinin en önemli sebebi içinde yüksek miktarda silis yer almasıdır. Silis, elastin ve kollajen liflerinin arasında yer alan yumuşak hücreleri güçlendirir ve kırışıklık oluşumunu yavaşlatır.

Maden suyunu sprey başlığı olan bir şişeye doldurup gün içerisinde yüzünüze sıkabilirsiniz. Bunun amacı makyajınızı sabitlemek ya da cildinizi nemlendirmektir.

MAKYAJ YAPARKEN KULLANIN

Bazı kadınlar fondöten ve göz farlarını ıslak kullanmayı severler. Eğer siz de makyaj malzemelerinizi bu şekilde kullanmak isterseniz, musluk suyu kullanmak yerine cildinize çok faydası olan maden suyunu kullanmayı tercih edin.

TEMİZLERKEN UYGULAYIN

Makyaj temizleme malzemeleri kullanmak yerine maden suyuyla makyajınızı temizleyebilirsiniz. Bunun için pamuğa bir miktar maden suyu döküp yüzünüzü silmek yeterli olacaktır. Bu sayede hem makyajınız temizlenecek hem de maden suyunun içerisindeki besleyici mineraller cildinizi canlandıracaktır.

YÜZÜNÜZDEKi SİVİLCELER İÇİN

Özellikle yüz bölgesindeki sivilcelerden kurtulmak için, 1 çay bardağı maden suyu içerisine 3-4 damla limon suyu damlatarak bir karışım elde edebilirsiniz. Sivilce olan bölgelerin üzerine sürebileceğiniz bu karışımı günlük olarak uygulayabilirsiniz.

DOĞAL TONİK İÇİN BİRE BİR

Maden suyunu elma sirkesi ile karıştırıp tonik olarak kullanabilirsiniz. Eğer kokusu kötü gelirse, içine gül suyu veya lavanta damlatabilirsiniz. 8 kaşık maden suyu için 1 kaşık elma sirkesi ideal orandır.

GÖZENEKLERi SIKILAŞTIRMAK İÇİN

Maden suyuyla yüz yıkamak gözeneklerin sıkılaşması ve görüntülerinin yok olmasını sağlar. Mümkün oldukça maden suyunun soğuk olarak kullanmaya özen göstermeniz daha iyi olacaktır. Gözenekleri sıkılaştırmak için maden suyunu günde 2 kere kullanabilirsiniz. Kullanımın birini maden suyuyla yüzünüzü yıkayarak yaparken diğerinde buz küpleri uygulayarak yapabilirsiniz.
Konular Kadın / Bakım