Madeni para yutan küçük kız

Ordu'da öksürürken avucundaki madeni paralarla birlikte elini ağzına tutan 7 yaşındaki çocuk, paraları yutunca hastanelik oldu.

Madeni para yutan küçük kız

Ordu'da öksürürken avucundaki madeni paralarla birlikte elini ağzına tutan 7 yaşındaki çocuk, paraları yutunca hastanelik oldu. İki hastane dolaşan küçük çocuk, üçüncü hastanede 15 dakikalık operasyonla paralardan kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, okula gideceği sırada elindeki 1.5 liralık iki madeni parayı çantasına koymaya hazırlanan Sude Baylav (7), öksürük nedeniyle elini ağzına götürünce kazayla elindeki madeni paraları yuttu. Ailesi tarafından götürüldüğü iki ayrı hastanede yapılan tetkikler sonrasında madeni paranın bağırsaklara indiği, ancak yapılacak herhangi bir işlem olmadığı ve vücudun bu paraları kendiliğinden atacağı söylenerek küçük çocuk taburcu edildi. Ancak mide ağrıları geçmeyen Sude, ailesi tarafından tekrar hastaneye götürüldü. Yapılan tetkiklerde madeni paraların hala midede olduğu görüldü. Yuttuğu madeni paralarla midesinin giriş kısmı tıkanan küçük Sude, son çare olarak Medical Park Ordu Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'ne getirildi. Filmi inceleyen ve madeni paraların yerini tespit eden Medical Park Ordu Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. İrfan Uruç, Sude Baylav'ın 'yaşının küçük olması, sağlık durumun elverişli olması nedeniyle ve cerrahi müdahale ile ileride doğabilecek sorunları ortadan kaldırmak amacıyla herhangi bir cerrahi müdahale yapmayı uygun bulmadı. Dr. Uruç, cerrahi müdahale yerine 15 dakikalık bir endoskopik yöntemle paraların başarılı bir şekilde çıkarılmasını sağladı.

Küçük Sude, herhangi bir ameliyat yapılmadan endoskopik girişimle 15 dakikada yeniden sağlığına kavuştu. Tedavisi yaklaşık 15 dakika süren ve kısa sürede hastaneden taburcu edilen küçük Sude, okuluna kaldığı yerden devam edebilecek.