Magazincilere sopa cop ve kurşun!

İzmir'de haberden dönen 3 muhabirin aracı bir jeeple çarpıştı. Kaza sonrası muhabirler sopa ve copla dövüldükten sonra silahla vuruldu...

Magazincilere sopa cop ve kurşun!

İzmir'in Konak ilçesinde, haberden dönen üç magazin muhabirinin bulunduğu araca, içinde iki kişi bulunan lüks bir jeep çarptı. Kaza sonrası araçlarından inen iki taraf arasında tartışma çıktı. Kavganın büyümesiyle jeepte bulunan iki kişi olay yerine arkadaşlarını çağırdı. Olay yerine gelen kimliği belirsiz saldırganlar gazetecileri sopa ve coplarla darp etti. Kavga sırasında trafik magandalarından biri belindeki silahını çıkarıp gazetecilere ateş etti. Olayda iki gazeteci silahla yaralanırken trafik magandaları hızla uzaklaştı.

Olay, dün gece saat 00.15 sıralarında Montrö Meydanı'nda meydana geldi. Alsancak'tan haberden dönen ve Şair Eşref Bulvarı üzerinden aracı ile Çankaya istikametine giden Magazin Muhabiri Yunus Emre Çınar'a, Şehit Nevres Bulvarı'ndan hızla çıkan plakalı sürücüsü henüz belirlenemeyen bir jeep çarptı. Kazadan sonra araçtan inen trafik magandaları, sürücü Yunus Emre Çınar ile aynı araçta bulunan Magazin Muhabiri Aydın Çetinkaya ve muhabir Barışcan Şahintaş ile tartışmaya başladı.

Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşürken, jeep sürücüsü telefonla arkadaşlarını arayarak olay yerine çağırdı. Kazanın meydana geldiği yere panelvan araç ile gelen kimliği belirsiz 5 kişi araçlarından inerek iddialara göre Çınar ve yanındaki 2 magazin muhabirine sopa ve copla saldırmaya başladı. Üç magazin muhabiri trafik magandaları tarafından darp edilirken, belindeki silahı çıkaran saldırganlardan biri Yunus Emre Çınar'ı sol baldırından silahla yaraladı. Yaşanan arbede sırasında silahtan çıkan bir kurşunda Aydın Çetinkaya'nın bacağını sıyırdı. Kavga sonrası panelvan araca binen saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaştı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Yunus Emre Çınar Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Çınar'ın baldırına isabet eden kurşunun bacağını sıyırdığı belirlenirken, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

İzmir'in Konak ilçesinde, haberden dönen üç magazin muhabirinin bulunduğu aracın kavşakta geçirdikleri trafik kazası sonucu silahlı saldırıya uğramalarının ardından kaçan saldırganların yakalanması için İzmir polisi çalışma başlattı. Muhabirler Yunus Emre Çınar, Aydın Çetinkaya ve Barışcan Şahintaş'a silahla saldıran kimliği belirsiz kişilerin yakalanması için çevredeki güvenlik kameralarının kayıtları incelenirken, olaydan sonra yakalanan Abdülrezzak A'nın sorgusunun devam ettiği bildirildi.