Mahkemeden emsal karar!

Pandemi dönemin boşanma davası açan genç adam “Karım beni dövüyor” diyerek eşini evden attı. Mahkeme ara karar olarak müşterek konuttan kocayı çıkarıp evi sokağa atılan kadına tahsil etti.

Mahkemeden emsal karar!

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre İstanbul'da G.Ç. adlı kadın pandemi döneminde kısıtlamalarda evde kaldıkları dönemde evliliklerinin bozulması üzerine kocası M.Ç.'nin "Karım beni dövüyor ve aldatıyor" diye boşanma davası açarak, kedisi ile birlikte evden attığını ileri sürmüştü. Karşılıklı boşanma davaları devam ederken G.Ç.'nin talebi üzerine mahkeme, emsal olacak bir karar verdi. G.Ç., kocasının müşterek konutta kalmadığı bildirmesi üzerine mahkeme müşterek konuttan kocanın çıkartılmasına hükmederek, kadına tahsil edilmesine karar verdi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE EVLİLİKLERİ ÇATIRDADI

M.Ç. ile G.Ç. 2000 yılında memleketlerinden kaçarak İstanbul'da evlendi. Karı koca çalışarak bir ev ve arsa alırken çiftin çocukları olmadı. Geçtiğimiz yıl nisan ayında pandemi nedeniyle hayatlarının büyük bir çoğunluğunu evde geçirmek zorunda kalan çiftin evliliği çatırdadı. Aile büyükleri araya girmesine rağmen çift anlaşmalı boşanma davası açtı. Ancak koca M.Ç. eşinin kendisine fiziksel, ekonomik, psikolojik şiddet uyguladığını ve tehdit ettiğini ileri sürerek boşanma davasını çekişmeliye çevirerek, mal paylaşımı davası da açtı.

Konular darp boşanma