Mahkemeden Rasim Ozan Kütahyalı için bir karar daha

Kütahyalı’nın CHP’li Tanal’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğuna dikkat çekilerek, "yapılan konuşmanın haber değeri taşıma, güncellik ve kamu yararı gibi unsurları barındırmaması..." ifadesi kullandı.

Mahkemeden Rasim Ozan Kütahyalı için bir karar daha

ODATV'nin haberine göre Boşnaklara yönelik “Kusturmalı Boşnak Saksosu” ifadeleriyle ırkçı ve belden aşağı hakarette bulunan Rasim Ozan Kütahyalı, kovulduğu Gökçeklere ait Beyaz TV’de CHP milletvekili Mahmut Tanal'a da hakaretten tazminata mahkum olmuştu.

Tanal’a hakaret ettiği iddiasıyla tazminat ödemeye mahkum edilen Sabah gazetesinin eski yazarı Rasim Ozan Kütahyalı hakkındaki gerekçeli karar açıklandı.

"KÜTAHYALI’NIN KONUŞMASI HABER DEĞERİ TAŞIMIYOR"

İstanbul Anadolu 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, Kütahyalı’nın CHP’li Tanal’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğuna dikkat çekilerek, “Davalı’nın, 28.08.2015 tarihinde, Beyaz TV’de canlı olarak yayınlanan ‘Dinamit’ isimli programda, davacıya karşı kullanmış olduğu ifadeler içeriği itibariyle eleştiri sınırlarını aşan, hakaret içeren ve küçük düşürücüsü niteliktedir. Bu nedenle söz konusu ifadelerin kişilik haklarına saldırı niteliğinde bulunduğu anlaşılmaktadır” denildi.

Gerekçenin devamında, “Öte yandan yapılan konuşmanın haber değeri taşıma, güncellik ve kamu yararı gibi unsurları barındırmaması nedeniyle hukuka uygunluk nedenlerinin varlığından da söz edilemez” ifadelerine yer verildi.

AVUKATI “KÜTAHYALI İŞSİZ” DEMİŞTİ

Mahkemenin CHP’li Mahmut Tanal’ı haklı bularak Rasim Ozan Kütahyalı’yı 6 bin TL ödemeye mahkum ettiği karar duruşmasında söz alan Kütahyalı’nın avukatı Engin Dilmaç, müvekkilinin kasten bir suç işlemediğini, Tanal’ın herhangi bir manevi zarar görmediğini savunmuştu. Suç teşkil eden herhangi bir fiilin de bulunmadığını öne süren Avukat Dilmaç, “Kusturmalı Boşnak s…” ifadesiyle Boşnaklara hakaret ettiği için Beyaz TV’deki program kadrosundan çıkarılan müvekkili Kütahyalı’nın işsiz olduğunu savunarak, “Davanın açıldığı tarihte müvekkil çalışmakta ise de, şu anda çalışmamaktadır. Koşullar değişmiştir. Davanın reddini talep ediyoruz” demişti.

TANAL CEZA DAVASINI DA KAZANDI

Beyaz TV’de Kütahyalı’nın hakareti sonrasında CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın suç duyurusunda bulunmuş ve İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan ceza davasında da Kütahyalı, 14 bin TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Karara itiraz eden Kütahyalı’nın avukatları, istinaf başvurusunda bulunmuştu. Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi, Kütahyalı’nın istinaf başvurusunu reddederek yerel mahkemenin kararını onamıştı. Böylece Kütahyalı, 14 bin liralık adli para cezasını ödemekten kurtulamamıştı. Ceza davasının sonuçlanmasının ardından Tanal, bu sefer de Kütahyalı’ya karşı İstanbul Anadolu 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açmıştı.

Odatv.com