MARMARA GERİLİYOR

Uzmanlar, Marmara Denizi'nde önceki gün meydana gelen 4.2'lik depremin Marmara fay hattındaki hareketliliğin sinyali olduğunu söyledi..

MARMARA GERİLİYOR

Depremin merkezinin Marmara Denizi'nin batı kısmında Tekirdağ ve Marmara Adası arasındaki Batı Marmara çukuru diye adlandırılan bölgede meydana geldiğini belirten Kandilli Rasathane Müdürü Prof.Dr.Gülay Altay, depremin özellikle Tekirdağ, Şarköy, Marmara Ereğlisi, Marmara Adası'nda ve yakın çevresinde hissedildiğini söyledi.

Marmara Denizi'nde önceki akşam meydana gelen depremin ardından dün akşam saatlerine kadar 20'nin üzerinde artçı depremler meydana geldi.

Meydana gelen depremleri Doç Dr. Oğuz Gündoğdu sıradışı olurak yorumlarken, Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Ana deprem için erken" dedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre önceki akşam saat 17.58 sıralarında merkez üssü Marmara Denizi olan 7,8 kilometre derinlikte 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, Tekirdağ merkez ile Çorlu ve Şarköy ilçelerinde de hafif şekilde hissedildi. 4.2'lik depremin ardından dün de akşam saatlerine kadar 24 hafif şiddetli deprem meydana geldi. 2.5 ile 3.6 büyüklükleri arasındaki artçı şoklar Marmara Denizi'ne yakın yerleşim birimlerinde hissedildi.

Marmara Denizi'ndeki her hareketin ciddiyetle ele alınması gerektiğine dikkat çeken Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Okan Tüysüz ise “Tekirdağ açıklarındaki sarsıntı olağan depremlerden biri ancak öncü gibi değil ama bir yerde beklenen büyük depremin bir sinyali niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Burada eninde sonunda deprem olacak. Depreme karşı duyarsız olanlar için bu deprem bir uyarıdır” diye konuştu.

Milliyet