Matild Manukyan'ın miras davasında flaş gelişme!

Umumhane patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın milyonlarca liralık servetinin tek mirasçısı 80 yaşındaki Kerope Çilingir’in ölümünün ardından, Manukyan’ın mirasına ortak olmak isteyen 36 kişinin açtığı tereke davasının görülmesine devam edildi.

Matild Manukyan'ın miras davasında flaş gelişme!

Milliyet Gazetesi'nden Elif Altın'ın haberine göre davada Kerope Çilingir’in avukatı, müvekkilinin vefat ettiğini belirterek davadan çekildiğini söyledi. Davacılar vekili avukat Oktay Köse beyanında, “İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde nüfus kayıtlarının düzeltilmesi davası devam etmektedir. Verilen ara karar gereğince Kerope Çilingir’in doğum belgesine ilişkin bir takım kayıtlar istendi ancak gelen cevabi yazıda Kerope Çilingir’in doğum belgesinin bulunmadığı yönünde cevap geldi” dedi. 2 haftalık süre Mahkeme, dosyanın bilirkişi kurulundan dönmesinin beklenmesine, İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden doğum belgesine ilişkin gelen yazının istenmesine ve Kerope Çilingir yasal mirasçılarının asli müdahale talebinin bilirkişi raporu geldikten sonra değerlendirilmesine karar verdi.

Mahkeme, Kerope Çilingir’in yasal mirasçılarının vekiline mirasçılık belgelerini dosyaya sunması için iki haftalık süre verilmesine, bu süreye riayet edilmemesi durumunda dosyanın mevcut delil durumu ile değerlendirileceği ve tedbirlerin kaldırılması talebinin ise dosya aslı geldikten sonra değerlendirilmesine karar verdi.