Mehmet Ali Erbil: "HDP'nin dahil olması sevindirici"

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan 'Söylemezsem Olmaz' programına bağlanıp Gaziantep'teki alçak saldırıyı yorumlayan Mehmet Ali Erbil'den sürpriz HDP çıkışı...

Mehmet Ali Erbil: "HDP'nin dahil olması sevindirici"
Hürriyet'te yer alan habere göre Erbil, darbe girişimi için şunları söyledi: "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tuhaf, kötü bir süreçten geçiyoruz. Türk insanı toprağı ve hürriyeti söz konusu olduğu zaman tankların önüne göğsünü serecek kadar onurlu bir millet. Şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Tüm bu olayların son olmasını diliyoruz. Ama maalesef bizim dışımızda oynanan çok büyük oyunlar var. Türkiye'nin büyümesini gelişmesini istemeyen bazı mihraklar var. Söz konusu demokrasi, cumhuriyet ve toprağımız olduğunda bütün olmasını çok iyi bilen bir milletiz"

"HDP DIŞLANMIŞ GİBİYDİ"


Gaziantep'teki patlamayı lanetle kınadığını belirten ünlü şovmen, "Çok önemli gelişmeler oluyor siyaset alanında. İktidar partimiz olsun, muhalefet partilerimiz olsun, HDP dahil olmak üzere çok önemli mesajlar geldi. Bizi kimsenin ayıramayacağı, bu saldırının arkasında hep birlikte duracağımızı... Bu çok önemli bir gelişme.  Tüm siyasi partilerin başkanları olsun, yetkilileri olsun hatta sanatçılar olsun Gaziantep'e gitip yürek yüreğe olduğumuzu bildirmemiz gerekiyordu" dedi.

Erbil, Demirtaş'ın "Taziyede yan yana olalım" dediğinin belirtilmesi üzerine "Bunun artık farkında olmamız gerekiyor. Özellikle HDP'den gelmesi ülkemiz açısından çok sevindirici. HDP dışlanmış gibiydi. Terörün vatanı yok" diye konuştu.