Mekanlar zamlı start verdi

Uzun süre kapalı kalan mekanlar, 3 Mart’ta kademeli olarak açıldı. Boğaz’daki balık restoranlarında tek kişi yemek yemenin bedelinin artık 400-500 TL olduğu görüldü.

Mekanlar zamlı start verdi

Pandemi nedeniyle uzun süredir müşteri ağırlayamayan mekanlar, yeni normal kararlarının ardından belirli kurallara uygun olarak hizmete başladı.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre özellikle İstanbul'daki mekanlar, 3 Mart tarihinde yüzde 50 kapasitelerini doldurdu.

TARTIŞMALAR BAŞLADI

Uzun süredir müşteri ağırlamadıkları için yeni fiyat politikaları merak konusu olan mekanlardan da adisyonlar sosyal medyaya yansıdı.

Mekanlar zamlı start verdi

'Hes.app' adlı Instagram profilinde Baltalimanı'ndaki bir balık restoranından yansıyan adisyon, tartışma konusu oldu.

Mekanlar zamlı start verdi - Resim : 2

Bahçede oturan iki müşteriden masaya oturur oturmaz 20'şer TL'den 40 TL küver alan mekan, bir süzme yoğurda 30 TL yazdı.

80 TL KİLOSU, 180 TL PORSİYONU

Bir dilim beyaz peynirin 20 TL olduğu mekanda, tezgahta kilosu 80 TL'ye satılan sarıkanat balığının sadece porsiyonu ise 180 TL'ydi.

Mekan domates ve soğandan oluşan salata için de 30 TL aldı. 

Hesaplara bakıldığında pandemi sonrasında yüzde 15 ile 20'lik bir artış olduğunu gören vatandaşlar, "Artık Boğaz'daki bir balık restoranda yemek yemenin bedeli en az 400-500 TL olmuş" yorumu yaptı.

Sosyal medyaya yansıyan bu adisyon üzerine vatandaş da ikiye bölündü. Kimileri açılış tarifesini kazık bulurken kimileri ise mekanların yaptığı zamma hak verdi.