Meksika rahat bir nefes aldı

Meksika’nın en büyük uyuşturucu şebekesi Sinaloa’nın “Koca Adam” lakaplı lideri yakalandı...

Meksika rahat bir nefes aldı

Cephanelik gibi

* Uyuşturucu kartellerine karşı amansız bir mücadele veren Meksika polisi, ülkenin en büyük zehir şebekesini geçen hafta çökertti. Amerika’ya onmilyonlarca dolarlık kokain ve silah sokan Snaloa kartelinin 9 üst düzey yöneticisi “Mr. Big” (Koca Adam) lakaplı lideri Jorge Antonio Arias Flores ile birlikte ele geçirildi. Onlarca otomatik silahla birlikte ele geçirilen şebeke üyeleri dün basının önüne çıkartıldı.

Alt rütbe öttü

* Ülkenin en büyük kartelinin çökertilmesi, Amerika sınırında yakalanan alt rütbeli bir şebeke üyesinin yaptığı itirafları sonucu başladı. Polise tüm bildiklerini anlatan şebeke üyesi, 29 yaşındaki liderlerinin yerini dahi söyledi. Koca Adamın geçeceği yola geniş çaplı bir bir pusu kuran Meksika güvenlik güçleri, tek kurşun bile atmadan kartelin lideri Arias Flores ve adamlarını ele geçirdi.

23 bin kişi öldü

* Meksika’nın içinde bir ordu kadar donanımlı olan uyuşturucu kartelleri son dört yıl içinde tam 23 masum sivilin ölümüne neden oldu. Polis son iki yıl içinde binlerce silah ele geçirdi. Yaklaşık 6 bin üyesi olduğu sanılan uyuşturucu kartelleri, intikam almak için polis karakollarına ve hatta askeri üslere bile baskın düzenliyor. Sinaloa grubunun alacağı ceza henüz bilinmiyor.

Vatan