MEKTUBUN ARDINDAN BARIŞ

Nil Karaibrahimgil'in, Neşet Ertaş hakkında söylediği iddia edilen sözlerinin ardından başlayan polemik, genç şarkıcının yazdığı mektupla tatlıya bağlandı. Karaibrahimgil ile Ertaş, mektubun ardından samimi bir telefon konuşması yaptı.

MEKTUBUN ARDINDAN BARIŞ

Nil Karaibrahimgil'in, Neşet Ertaş hakkında söylediği iddia edilen sözleriyle başlayan polemikleri bitiren mektup, dünkü Hürriyet'te yayımlandı. Mektubun ardından telefonda görüşen sanatçılar, duygusal bir konuşma yaptı. İşte o konuşma:

Nil Karaibrahimgil: Neşet Bey, her şeyden önce sizinle bu vasıtayla da olsa tanışmış olmak benim ancak güzel bir şey olabilir. Her ne kadar yanlış ve tatsız şeyler yansıtılmış olsa da, ben bu ülkenin cografyasında bir gün sizin sazınızla sözünüzle başardığınız etkiyi ancak hayal edebilirim. Ben size saygı duyuyorum. Bu yanlış anlaşılmalar için sizden ve sizi seven herkesten özür diliyorum. Çünkü ben asla kibirli bir insan değilim. Ben ancak sizin mirasçınız olabilirim. Nitekim, yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm için oturup bir mektup yazdım. Bunu eğer paylaşmak isterseniz yarın bunu gazetelerde herkes okur. Ben bunu babama söylediğimde, "Senin babananen hep Neşat Ertaş dinlerdi hep Neşat Ertaş plakları vardı" dedi. Benim amcam da modern folk lisesinde yıllardır türküleri yorumladılar. Ben hep onları dinleyerek büyüdüm. Tabii ki, türkülerin kime ait olduğunu bilmiyorum ama kesinlikle doğduğumdan itibaren bu ezgiler çaldı. Ben bu ülkenin bir mirasçısı olarak bu coğrafyada kalan böyle büyük bir insanı tanımamak, benim de çok büyük eksikliğimdi. Ben bunu çok büyük bir fırsat olarak görüyorum. Belki şer yaratmak isteyenler farkında olmadan şu an büyük hayır yaptılar. Hatta şuna vesile oldular; ben 1 hafta boyunca kendi web sitemde sadece sizin türkülerinize yer vereceğim. Böylece hem ben dinleyeceğim hem de web siteme giren herkes dinleyip sizinle tanışmış olacaklar. Ben de böyle bir şeye vesile olmuşsam ne mutlu bana. Ellerinizden öpüyorum.

Neşet Ertaş: Sizin gibi bir genç kızımızın, benim gibi 70'i aşmış bir sanatçıyla ilgilenmiş olması, gönül tazelemek gibi bir şey. Sitenizde türkülerimizi çalmanız, sizin bahsettiğiniz gibi sizin geleceğinize bir teminattır. Türküler yalan söylemez türküler doğru söyler. Doğru sözde hiçbir zaman kayıp olmaz, bundan hiçbir zararınız olmaz. Benim güzel kızım, benim kızım da 45 yaşında, siz ondan küçüksünüz tahmin ederim. Size başarılar diliyorum, bu mevzunun kapanmasını istiyorum. Ben sizi kızım olarak görüyorum. Bir genç kızımızın geleceğinin parlak olmasını diliyorum. Bir müzik kanalının suyu aynıdır ama dalları ayrı olabilir hiç önemli değil, her meyvenin ayrı tadı var, gönül hizmetidir. Ben yolunuzda başarılı olmanızı diliyorum, geleceğinizin parlak olmasını diliyorum ve gözlerinizden öpüyorum.