Menemenin şöhreti sınırları aştı!..

Menemenin ünü sınırları aştı! ABD’li ünlü yemek programcısı Joan Nathan, geleneksel lezzetimizi New York Times gazetesi için kaleme aldı. “Bu lezzete hayran kaldım. Mutlaka deneyin” ifadesini kullandı.

Menemenin şöhreti sınırları aştı!..

Takvim Gazetesi'nin haberine göre domatesi biberi ve yumurtasıyla damakları şenlendiren menemen, kahvaltı sofralarının da baş tacıydı. Geçtiğimiz yıl, ünlü yemek programcısı Vedat Milor'a gelen bir soruyla başlayan 'Menemen soğanlı mı soğansız mı olur?' tartışması geleneksel lezzetimizin şöhretini de arttırdı. ABD'li New York Times gazetesi, önceki gün menemeni ele aldı. ABD'li ünlü yemek programcısı ve Joan Nathan, New York Times'ta kaleme aldığı yazısında menemeni "Bu Türk yumurtaları yaz mevsiminde parıldıyor" yazısıyla tanıttı. Joan Nathan, birkaç ay önce İstanbul'u ziyaretinde yediği menemene hayran kaldığını anlattı. Menemenin isminin tarihini de anlatan ABD'li yazar, "Yemeğe, Türkiye'nin Ege Bölgesi'ndeki Menemen kasabasının adı verilmiş. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına kadar orada yaşayan Rumlar ve Yunanistan'ın Girit adasından dönen Türkler tarafından şekillendirildi. Menemene kekik, fesleğen, biberiye kullanımı da eklendi. Sonunda menemen olarak hızla Türkiye'ye yayıldı" ifadesini kullandı.

Menemenin şöhreti sınırları aştı!..

Yazar Joan Nathan, menemenin döküm veya bakır tavada yapıldığında daha lezzetli olduğunu söyledi.

Menemenin şöhreti sınırları aştı!.. - Resim : 2

MEHMET ÖZ'ÜN DE FAVORİSİ


Ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, sık sık sosyal medya hesabında Türk yemeklerini paylaşıyor.

Dünyaca ünlü Türk kalp doktoru Mehmet Öz de geçtiğimiz aylarda menemeni tanıttı.

Türkiye'de olduğu günlerde kahvaltıda mutlaka menemen tükettiğini anlattı. Takipçileri, Öz'ün tanıttığı bu lezzeti çok merak ettiklerini yazdı.