Merhum Bekir Coşkun'un heykeline vandalist saldırı!

İzmir Buca’da yeni yapılan parka konulan merhum duayen gazeteci / yazar Bekir Coşkun heykeli vandalist saldırıya uğradı. AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan heykeli hedef göstermişti.

Merhum Bekir Coşkun'un heykeline vandalist saldırı!

Sözcü Gazetesi'nden Gökmen Ulu'nun haberine göre İzmir Buca Belediyesi, Menderes Mahallesi'nde yeni yapılan 4 bin metrekarelik parka Bekir Coşkun'un heykelini dikti. Henüz açılış töreni yapılmayan heykele vandalist saldırı oldu. Heykelin yüz kısmındaki bronz kaplamalar parçalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü saldırganların kimliğini belirlemek ve adli işlem yapmak için inceleme başlattı.

“GERİ KALMIŞ ZİHNİYETİN SALDIRISIDIR”

Bekir Coşkun'un eşi Andree Coşkun, saldırıya sert tepki göstererek “Bu davranış geri kalmış bir zihniyetin saldırısıdır. Aynı zamanda sanatçıya yapılan bir hakarettir. Heykel sadece bir simgedir. Bekir Coşkun’un fikirleri lekelenemez, karartılamaz. Aydınlanma karanlığa karşı her zaman galip gelecektir” dedi.

VANDALLIK BİZİ GERİ DÖNDÜREMEZ

Saldırıya tepki gösteren Buca belediye Başkanı Erhan Kılıç “Açılışını yapmaya hazırlandığımız Bekir Coşkun Parkı'nda yer alan duayen gazetecimiz merhum Bekir Coşkun'un heykeline yapılan saldırıyı esefle kınıyorum” dedi. Kılıç, “Hiçbir saldırı, hiçbir vandallık bizleri Buca'mıza ve hemşerilerimize hizmet üretme yolundan asla geri döndüremez. Kentimiz ve kentlimiz için yatırım yapmaya, proje üretmeye, eser kazandırmaya devam edeceğiz. Çünkü biz halkız, halkın belediyesiyiz. Halk için, halkla birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BEKİR COŞKUN KIVANÇLA ANILACAKTIR

İzmir Gazeteciler Cemiyeti de saldırıya sert tepki gösterdi. Yazılı açıklamada şöyle denildi: “Bu vandallık kabul edilemez. Saldırıyı esefle kınıyoruz. Bekir Coşkun daima Türk Basını'nın özgür ve eşsiz isimlerinden biri olarak kıvançla anılacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Duayen gazeteci-yazar Bekir Coşkun, uzun yıllar savaştığı kansere yenik düşerek 18 Ekim 2020 günü sonsuzluğa göç etmişti. Yazarımızın vefatı büyük üzüntü yaratmıştı. Aydınlanma ve demokrasi mücadelesinin değerli isimlerinden Bekir Coşkun'un adı kültür merkezlerine, sokaklara, parklara verilmişti.

KARAR OYBİRLİĞİ İLE ALINMIŞTI

İzmir Buca Belediyesi, geçtiğimiz Aralık ayı meclis toplantısında, Menderes Mahallesi'nde yapılan 4 bin metrekarelik parka Bekir Coşkun'un adını vermeyi kararlaştırdı. Ayrıca parka Bekir Coşkun'un heykeli de dikildi. Karar meclis toplantısında oybirliği ile alınmıştı.

ALPAY ÖZALAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Fakat AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan heykele karşı çıkmıştı. Sanatçıların atölyede Bekir Coşkun heykeli çalışmasının fotoğrafını paylaşan Özalan, “En son ayı heykeli ve maskeli heykel ile gündeme gelen CHP'li Buca Belediyesi 2 metre yüksekliğinde Bekir Coşkun heykeli yaptırıyor. Adınızı 'Cumhuriyet Heykel Partisi' yapın da rahatlayın, halk ile alakanız yok ne de olsa” ifadelerini yazmıştı.

Bunun üzerine, Aralık toplantısında kabul oyu veren AKP'li ve MHP'li meclis üyeleri, 4 Ocak'taki toplantıda karar değiştirmişti. Cumhur İttifakı temsilcileri, kararın tekrar oylanması için önerge vermiş, yeniden oylamada AKP'li ve MHP'li üyeler parka Bekir Coşkun adının verilmesi ve heykelinin dikilmesine bu kez ret oyu kullanmıştı.

Buna karşın CHP'li üyelerin oy çokluğu ile parka Bekir Coşkun'un isminin verilmesi ve heykelinin dikilmesi kabul edilmişti.